Fra fruktbar jord, på naturens premisser
VANNBAKKELS (Ca. 18 stk.) Ingredienser: •2,5 dl vann •125 g smør •125 g siktet eller finmalt dala landhvete     (evt. spelt eller emmer) •4 egg FRAMGANGSMÅTE: •Smelt smør og bland inn vannet. •La det hele få et oppkok, før du blander inn melet. •Rør det sammen til en fast deigklump mens det hele koke i ett minutts tid. •Ta kasserollen av plata, avkjøles litt og visp inn ett egg av gangen. •Deigen skal være som en grøt, ikke veldig tykk grøt. •Bruk en spiseskje eller en sprøytepose, og fordel vannbakkelsene på 2 stekebrett. •Stek på 200 grader i ca. 25 min. Steketiden avhenger av størrelsen på vannbakkelsene. •Avkjøl på rist (NB! Ovnsdøren bør ikke åpnes midt i stekinga, ellers kan de falle sammen) •Fyll dem med krem og bær, evt. en blanding av pisket krem og vaniljekrem. •Pynt evt. med litt melis oppå.                                                                                                                                         
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
VANNBAKKELS (Ca. 18 stk.) Ingredienser: •2,5 dl vann •125 g smør •125 g siktet eller finmalt dala landhvete     (evt. spelt eller emmer) •4 egg FRAMGANGSMÅTE: •Smelt smør og bland inn vannet. •La det hele få et oppkok, før du blander inn melet. •Rør det sammen til en fast deigklump mens det hele koke i ett minutts tid. •Ta kasserollen av plata, avkjøles litt og visp inn ett egg av gangen. •Deigen skal være som en grøt, ikke veldig tykk grøt. •Bruk en spiseskje eller en sprøytepose, og fordel vannbakkelsene på 2 stekebrett. •Stek på 200 grader i ca. 25 min. Steketiden avhenger av størrelsen på vannbakkelsene. •Avkjøl på rist (NB! Ovnsdøren bør ikke åpnes midt i stekinga, ellers kan de falle sammen) •Fyll dem med krem og bær, evt. en blanding av pisket krem og vaniljekrem. •Pynt evt. med litt melis oppå.