VALNØTTBRØD ( 3 stk.) INGREDIENSER: 1 kg siktet Dala Landhvete 2,5 dl finmalt Dala Landhvete 5 dl grovmalt Dala Landhvete 200 gram grovhakkede valnøtter 2 ts salt 5 dl vann 5 dl melk ¼ dl olivenolje 2 ss honning ½ pk gjær FREMGANGSMÅTE: Bland sammen mel, salt og valnøtter. Bland lunket vann og melk med gjær og honning. Ha væsken i melblandingen. Eltes sakte, om du bruker kjøkkenmaskin. Ha i oljen, og elt den forsiktig inn. Dekk til deigen med plast. Heves et par timer, før du elter deigen litt og har den i brødformene. Brødene heves til nesten dobbel størrelse i brødformene. (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natta, kan du bruke kaldt vann og redusere gjærmengden til 1/3 pakke) Stekes på 190 grader på nederste rille i 40 minutter. Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
VALNØTTBRØD ( 3 stk.) INGREDIENSER: 1 kg siktet Dala Landhvete 2,5 dl finmalt Dala Landhvete 5 dl grovmalt Dala Landhvete 200 gram grovhakkede valnøtter 2 ts salt 5 dl vann 5 dl melk ¼ dl olivenolje 2 ss honning ½ pk gjær FREMGANGSMÅTE: Bland sammen mel, salt og valnøtter. Bland lunket vann og melk med gjær og honning. Ha væsken i melblandingen. Eltes sakte, om du bruker kjøkkenmaskin. Ha i oljen, og elt den forsiktig inn. Dekk til deigen med plast. Heves et par timer, før du elter deigen litt og har den i brødformene. Brødene heves til nesten dobbel størrelse i brødformene. (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natta, kan du bruke kaldt vann og redusere gjærmengden til 1/3 pakke) Stekes på 190 grader på nederste rille i 40 minutter. Avkjøles på rist.