VAFLER (Ca. 18 stk.) Ingredienser: 1 liter melk 400 g = cirka 7 dl spelt, emmer, nakenbygg eller dala landhvete (finmalt eller siktet mel, evt. en blanding) 1 ts bakepulver 2 - 3 ss rårørsukker eller kokosblomstsukker 1 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker) ¼  ts kanel ½ ts kardemomme 3 egg 75 gram smeltet smør                                                                                                Framgangsmåte:   - Bland melet og bakepulveret ut i halvparten av melken, og rør litt for å få ut melklumper, før du har i resten av melka, rørsukker, kanel og kardemomme. - Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, for så å ha frøene i røren. Evt. bruk vaniljesukker. - Visp inn eggene og helt til slutt det smeltede smøret. (Det blir mindre klumper slik) - Bare fint om røren kan stå og svelle litt, men det er ikke nødvendig. - Stekes                                                                                                                     
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
VAFLER (Ca. 18 stk.) Ingredienser: 1 liter melk 400 g = cirka 7 dl spelt, emmer, nakenbygg eller dala landhvete (finmalt eller siktet mel, evt. en blanding) 1 ts bakepulver 2 - 3 ss rårørsukker eller kokosblomstsukker 1 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker) ¼  ts kanel ½ ts kardemomme 3 egg 75 gram smeltet smør                                                                                                Framgangsmåte:   - Bland melet og bakepulveret ut i halvparten av melken, og rør litt for å få ut melklumper, før du har i resten av melka, rørsukker, kanel og kardemomme. - Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, for så å ha frøene i røren. Evt. bruk vaniljesukker. - Visp inn eggene og helt til slutt det smeltede smøret. (Det blir mindre klumper slik) - Bare fint om røren kan stå og svelle litt, men det er ikke nødvendig. - Stekes