GROVE VAFLER (Ca. 18 stk.) Ingredienser: - 1 liter melk - Cirka 7 dl finmalt spelt, emmer, nakenbygg eller dala landhvete (Velg en melsort, eller en blanding av flere sorter mel, og tilpass melmengden til ønsket tykkelse) - 1  ts bakepulver - 3 ss honning - 1 vaniljestang  (eller 1 ts vaniljesukker) - ¼  ts kanel, evt. smak til med litt mer - ½ ts kardemomme - 3 egg - 100 gram smeltet smør                                                                                                   Framgangsmåte:   - Smelt smøret på middels varme. - Trekk kasserollen av plata og løs opp honningen i det smeltede smøret. - Ha melet, bakepulveret, kanel og kardemomme i en bakebolle og rør inn melka. - Ha i vaniljesukkeret, eller skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene,  for så å ha frøene i røren. - Eggene vispes inn etter at mel og melk er blandet - det blir mindre melklumper slik. - Rør til slutt inn smør/honningblandingen. - Bare fint om røren kan stå og svelle litt før steking Hjemmelaget jordbær-bananis er et sunt og godt tilbehør (bruk gjerne økologiske bananer og jordbær, evt. bruk andre bær).  Du lager det enkelt ved å mikse like deler frosne bær og frosne biter av godt modne bananer i en foodprosessor :-) Bananbitene og bærene kan med fordel tine litt før du kjører det i foodprosessoren.                                                                                                                                         
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
GROVE VAFLER (Ca. 18 stk.) Ingredienser: - 1 liter melk - Cirka 7 dl finmalt spelt, emmer, nakenbygg eller dala landhvete (Velg en melsort, eller en blanding av flere sorter mel, og tilpass melmengden til ønsket tykkelse) - 1  ts bakepulver - 3 ss honning - 1 vaniljestang  (eller 1 ts vaniljesukker) - ¼  ts kanel, evt. smak til med litt mer - ½ ts kardemomme - 3 egg - 100 gram smeltet smør                                                                                                   Framgangsmåte:   - Smelt smøret på middels varme. - Trekk kasserollen av plata og løs opp honningen i det smeltede smøret. - Ha melet, bakepulveret, kanel og kardemomme i en bakebolle og rør inn melka. - Ha i vaniljesukkeret, eller skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene,  for så å ha frøene i røren. - Eggene vispes inn etter at mel og melk er blandet - det blir mindre melklumper slik. - Rør til slutt inn smør/honningblandingen. - Bare fint om røren kan stå og svelle litt før steking Hjemmelaget jordbær-bananis er et sunt og godt tilbehør (bruk gjerne økologiske bananer og jordbær, evt. bruk andre bær).  Du lager det enkelt ved å mikse like deler frosne bær og frosne biter av godt modne bananer i en foodprosessor :-) Bananbitene og bærene kan med fordel tine litt før du kjører det i foodprosessoren.