URKORN-PASTA: (4 porsjoner) 300 gram urkorn-mel, sammalt fint eller siktet mel 3 egg (bør være romtempererte) 1 ss olje 2 liter vann, kokes opp i en kjele 2 ts salt i kokevannet Evt. litt olje i vannet Noe mel til utkjevling FRAMGANGSMÅTE: (Du trenger en pasta-maskin) Bland mel, egg og olje i en foodprosessor. Bruk gjerne finmalt mel, da det inneholder mye mer næring enn siktet mel, evt. bland siktet og finmalt mel. Både emmer, spelt og dala landhvete fungerer like fint. Hvis blandingen blir for tørr, tilsetter du litt vann, og hvis den blir for våt, tilsetter du litt mel. En god blanding, skal ikke feste seg til fingrene. Kjevle ut pastaen til tynne leiver, som du skjærer i passende størrelse for pastamaskinen. Bruk rikelig med mel til utkjevlinga. Kok opp et par liter vann med salt, og evt. litt olje i vannet. Ha pastaen oppi vannet, og la den koke i cirka 3 - 5 minutter. Koketiden avhenger av tykkelsen på pastaen. Tykkere pasta trenger lengre koketid. Bon appétit!    
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
URKORN-PASTA: (4 porsjoner) 300 gram urkorn-mel, sammalt fint eller siktet mel 3 egg (bør være romtempererte) 1 ss olje 2 liter vann, kokes opp i en kjele 2 ts salt i kokevannet Evt. litt olje i vannet Noe mel til utkjevling FRAMGANGSMÅTE: (Du trenger en pasta-maskin) Bland mel, egg og olje i en foodprosessor. Bruk gjerne finmalt mel, da det inneholder mye mer næring enn siktet mel, evt. bland siktet og finmalt mel. Både emmer, spelt og dala landhvete fungerer like fint. Hvis blandingen blir for tørr, tilsetter du litt vann, og hvis den blir for våt, tilsetter du litt mel. En god blanding, skal ikke feste seg til fingrene. Kjevle ut pastaen til tynne leiver, som du skjærer i passende størrelse for pastamaskinen. Bruk rikelig med mel til utkjevlinga. Kok opp et par liter vann med salt, og evt. litt olje i vannet. Ha pastaen oppi vannet, og la den koke i cirka 3 - 5 minutter. Koketiden avhenger av tykkelsen på pastaen. Tykkere pasta trenger lengre koketid. Bon appétit!