URKORN-KJEKS 6 dl grovmalt spelt (eller dala landhvete) 3 dl melk 2 dl siktet spelt 75 g smør ½ ts salt 2 ss honning 2 ts bakepulver FRAMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 200 grader. Kle to bakeplater med bakepapir. Rør melken inn i den grovmalte melet. Bland siktet spelt, salt og bakepulver. Smelt smøret på middels temperatur. Trekk kasserollen av plata, og bland inn honningen. Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Fint om deigen kan stå å svelle litt. Del deigen i 2 emner, og kjevle ut til ¼ cm tykk. Stikk ut kakene med et glass eller andre kakeformer, og prikk kjeksene med gaffel. Stekes i cirka 12- 15 min. til passelig gylne. Avkjøles på rist, og oppbevares i en lufttett boks. Lykke til!    
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
URKORN-KJEKS 6 dl grovmalt spelt (eller dala landhvete) 3 dl melk 2 dl siktet spelt 75 g smør ½ ts salt 2 ss honning 2 ts bakepulver FRAMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 200 grader. Kle to bakeplater med bakepapir. Rør melken inn i den grovmalte melet. Bland siktet spelt, salt og bakepulver. Smelt smøret på middels temperatur. Trekk kasserollen av plata, og bland inn honningen. Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Fint om deigen kan stå å svelle litt. Del deigen i 2 emner, og kjevle ut til ¼ cm tykk. Stikk ut kakene med et glass eller andre kakeformer, og prikk kjeksene med gaffel. Stekes i cirka 12- 15 min. til passelig gylne. Avkjøles på rist, og oppbevares i en lufttett boks. Lykke til!