Fra fruktbar jord, på naturens premisser
SVELER (ca. 25 stk.) Ingredienser: 5 egg 3 dl rå rørsukker (evt. noe mindre til hverdags) 600 g siktet spelt, eller en blanding av finmalt og siktet spelt (evt. emmer eller dala landhvete) 1 liter kefirmelk 1 toppet ts natron 1 toppet ts hornsalt 75 g margarin/smør Framgangsmåte: - Pisk egg, sukker, natron og hornsalt godt. - Bland så inn melken, og rør inn melet. - Rør til slutt inn det smeltede smøret. - Stek i godt varm panne/ takke som er smurt med smør. - Server med rømme og syltetøy, eller smør og brunost :-)
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
SVELER (ca. 25 stk.) Ingredienser: 5 egg 3 dl rå rørsukker (evt. noe mindre til hverdags) 600 g siktet spelt, eller en blanding av finmalt og siktet spelt (evt. emmer eller dala landhvete) 1 liter kefirmelk 1 toppet ts natron 1 toppet ts hornsalt 75 g margarin/smør Framgangsmåte: - Pisk egg, sukker, natron og hornsalt godt. - Bland så inn melken, og rør inn melet. - Rør til slutt inn det smeltede smøret. - Stek i godt varm panne/ takke som er smurt med smør. - Server med rømme og syltetøy, eller smør og brunost :-)