BERIT NORDSTRANDS START- BRØD (2 brød) INGREDIENSER 1 kg grovmalt emmer (evt. finmalt emmer) 1 dl solsikkefrø 1 dl knuste linfrø (knuses i blender eller kaffekvern) 1 dl gresskarkjerner 2 ts mineralsalt 1 ts tørrgjær 1 ss honning 7,5 - 8 dl vann SLIK GJØR DU: 1. Bland sammen det tørre, inkludert tørrgjær. 2. Rør honningen ut i 1 dl. lunkent vann. Resten av vannet bør være kaldt ved langtidsheving over natten. 3. Ha væsken i melet. 4. Elt gjerne for hånd eller bruk kjøkkenmaskin på sakte fart, ellers blir deigen seig og brødene tunge. Elt i 2-5 minutter bare. 5. Dekk bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle. 6. Settes til heving over natten på kjøkkenbenken. 7. Del så deigen i 2 emner, og bak ut 2 brød. Heves deretter i 1,5 timer. 8. Stek brødene i form på nederste rille på 190 grader i 45-50 minutter, dvs. til brødet er godt stekt med sprø skorper. 9. Avkjøles på rist. Flere gode oppskrifter finner du på http://beritnordstrand.no/berits-blogg
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
BERIT NORDSTRANDS START- BRØD (2 brød) INGREDIENSER 1 kg grovmalt emmer (evt. finmalt emmer) 1 dl solsikkefrø 1 dl knuste linfrø (knuses i blender eller kaffekvern) 1 dl gresskarkjerner 2 ts mineralsalt 1 ts tørrgjær 1 ss honning 7,5 - 8 dl vann SLIK GJØR DU: 1. Bland sammen det tørre, inkludert tørrgjær. 2. Rør honningen ut i 1 dl. lunkent vann. Resten av vannet bør være kaldt ved langtidsheving over natten. 3. Ha væsken i melet. 4. Elt gjerne for hånd eller bruk kjøkkenmaskin på sakte fart, ellers blir deigen seig og brødene tunge. Elt i 2-5 minutter bare. 5. Dekk bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle. 6. Settes til heving over natten på kjøkkenbenken. 7. Del så deigen i 2 emner, og bak ut 2 brød. Heves deretter i 1,5 timer. 8. Stek brødene i form på nederste rille på 190 grader i 45-50 minutter, dvs. til brødet er godt stekt med sprø skorper. 9. Avkjøles på rist. Flere gode oppskrifter finner du http://beritnordstrand.no/berits -blogg