Spelt Spelt (lat. Triticum spelta) oppstod som en naturlig krysning mellom emmer og gressarten geitøye. Vår økologiske spelt er av sorten Oberkulmer rotkorn, som er en urgammel uforedlet art.   Dette urkornet er kjent for sin gode smak og høye næringsverdi. Spelt blir gjerne brukt av dem som tåler vanlig hvete dårlig, ettersom det har et svakere gluten og et lavere innhold av tungtfordøyelige karbohydrater (fruktaner). Spelt har blitt veldig populært pga. disse egenskapene og folks opplevelser av å tåle det bedre enn vanlig hvete. Spelt har et høyt innhold av bl.a. jern, protein, enumettede fettsyrer, fiber og mineraler som kalsium, fosfor, magnesium og sink. Spelt har gode og fleksible bakeegenskaper, og kan erstatte vanlig hvete. Vi anbefaler å benytte tradisjonelle bakemetoder med kaldheving og lite gjær.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Spelt Spelt (lat. Triticum spelta) oppstod som en naturlig krysning mellom emmer og gressarten geitøye. Vår økologiske spelt er av sorten Oberkulmer rotkorn, som er en urgammel uforedlet art.   Dette urkornet er kjent for sin gode smak og høye næringsverdi. Spelt blir gjerne brukt av dem som tåler vanlig hvete dårlig, ettersom det har et svakere gluten og et lavere innhold av tungtfordøyelige karbohydrater (fruktaner). Spelt har blitt veldig populært pga. disse egenskapene og folks opplevelser av å tåle det bedre enn vanlig hvete. Spelt har et høyt innhold av bl.a. jern, protein, enumettede fettsyrer, fiber og mineraler som kalsium, fosfor, magnesium og sink. Spelt har gode og fleksible bakeegenskaper, og kan erstatte vanlig hvete. Vi anbefaler å benytte tradisjonelle bakemetoder med kaldheving og lite gjær.