SJOKOLADEMUFFINS (14 stk) INGREDIENSER: 180  g siktet eller finmalt spelt (evt. emmer eller dala landhvete ) 4 ss kakao 2 ts vaniljesukker 1,5 ts bakepulver 150 g smeltet smør 2,5 dl rå rørsukker 3 egg 50 g sjokolade (lys eller mørk velger du selv) FRAMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret. Ha egg og rørsukker i en bolle og visp lett sammen. Bland inn mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Ha til slutt i det smeltede smøret. Ha gjerne røren over i et litermål, og hell muffinsformene 2/3 fulle. Kutt sjokoladen i biter, og strø på toppen. Stek i cirka 15-18 minutter på 180 grader. Ved å stikke bakenden av en fyrstikk inn i en av muffinsene mot slutten av steketiden, kan du se om de er ferdig stekt - det skal ikke være klissete deig igjen på fyrstikken. Avkjøles på rist
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
SJOKOLADEMUFFINS (14 stk) INGREDIENSER: 180  g siktet eller finmalt spelt (evt. emmer eller dala landhvete ) 4 ss kakao 2 ts vaniljesukker 1,5 ts bakepulver 150 g smeltet smør 2,5 dl rå rørsukker 3 egg 50 g sjokolade (lys eller mørk velger du selv) FRAMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret. Ha egg og rørsukker i en bolle og visp lett sammen. Bland inn mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Ha til slutt i det smeltede smøret. Ha gjerne røren over i et litermål, og hell muffinsformene 2/3 fulle. Kutt sjokoladen i biter, og strø på toppen. Stek i cirka 15-18 minutter på 180 grader. Ved å stikke bakenden av en fyrstikk inn i en av muffinsene mot slutten av steketiden, kan du se om de er ferdig stekt - det skal ikke være klissete deig igjen på fyrstikken. Avkjøles på rist