SJOKOLADEKAKE INGREDIENSER: 180 g finmalt emmer eller spelt 5 ss kakao 2 ts vaniljesukker 150 g smeltet smør 2,5 dl rå rørsukker 3 egg FRAMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret. Ha egg og rørsukker i en bolle og visp lett sammen. Bland inn mel, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i det smeltede smøret. Hell røren i en rund kakeform 22 cm eller 24 cm i diameter. Om du ønsker et saftig resultat, er det viktig ikke å steke kaken for lenge. Jo større kakeformen er, jo kortere steketid. Ved å stikke bakenden av en fyrstikk inn i kaka mot slutten av steketiden, kan du se om den er ferdig stekt - det skal ikke være klissete deig igjen på fyrstikken. Stek i cirka 18 minutter på 180 grader. Velg den toppingen du ønsker, og pynt kaka med det du liker best av frukt eller bær. Topping alternativ nr. 1: 1 pk kremfløte 2-3 ts rørsukker 1 ts vaniljesukker Frukt eller bær til pynt. Fordel kremen utover kaka, og pynt med det du ønsker. Topping alternativ nr. 2: 1 pk kremfløte 2 ts rå rørsukker 1 ts vaniljesukker 100 g smeltet mørk sjokolade (smeltes i vannbad og avkjøles noe) Noen biter mørk sjokolade og evt. frukt og bær til pynt. - Pisk kremen og hell den smeltede sjokoladen i en tynn stråle, inn i kremen mot slutten av vispe-tiden. Fordel kremen utover kaken og pynt kaka med det du ønsker.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
SJOKOLADEKAKE INGREDIENSER: 180 g finmalt emmer eller spelt 5 ss kakao 2 ts vaniljesukker 150 g smeltet smør 2,5 dl rå rørsukker 3 egg FRAMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret. Ha egg og rørsukker i en bolle og visp lett sammen. Bland inn mel, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i det smeltede smøret. Hell røren i en rund kakeform 22 cm eller 24 cm i diameter. Om du ønsker et saftig resultat, er det viktig ikke å steke kaken for lenge. Jo større kakeformen er, jo kortere steketid. Ved å stikke bakenden av en fyrstikk inn i kaka mot slutten av steketiden, kan du se om den er ferdig stekt - det skal ikke være klissete deig igjen på fyrstikken. Stek i cirka 18 minutter på 180 grader. Velg den toppingen du ønsker, og pynt kaka med det du liker best av frukt eller bær. Topping alternativ nr. 1: 1 pk kremfløte 2-3 ts rørsukker 1 ts vaniljesukker Frukt eller bær til pynt. Fordel kremen utover kaka, og pynt med det du ønsker. Topping alternativ nr. 2: 1 pk kremfløte 2 ts rå rørsukker 1 ts vaniljesukker 100 g smeltet mørk sjokolade (smeltes i vannbad og avkjøles noe) Noen biter mørk sjokolade og evt. frukt og bær til pynt. - Pisk kremen og hell den smeltede sjokoladen i en tynn stråle, inn i kremen mot slutten av vispe-tiden. Fordel kremen utover kaken og pynt kaka med det du ønsker.