Fra fruktbar jord, på naturens premisser
   PØLSEBRØD (16 stk.) Ingredienser: 500 g finmalt øko-spelt / Dala landhvete 3/4 ts mineralsalt 3 dl lunken H-melk (vann om du ikke tåler melk) 1 ss honning 1/2 pk fersk gjær 2 egg (eggene kan erstattes med 1 dl vann, men bruk da dobbel gjærmengde eller lengre hevetid) 4 ss Smøremyk Rapskokos evt. annet mykt smør 1 sammenvispet egg til pensling sesamfrø til pynt Framgangsmåte: Bland mel og salt i en bolle Lunk melken, og løs opp honning og gjær i melka. Visp så eggene inn i væskeblandingen. Bland væsken inn i det tørre, og elt til du har en smidig deig (3-4 min for hånd, eller på sakte fart med maskin) Dekk til deigen og la den heve til cirka dobbel størrelse (1 time, evt. litt lengre) Elt så smøret inn i deigen og del deigen i to deler. Hver del kuttes opp i 8 biter, som rulles ut til lange pølser (14-15 cm). Fordel deigpølsene på 2 bakepapirkledde stekebrett, og trykk dem litt flate. (ca. 1 cm tykke) La heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. ca. 1 time under et bakeklede. Pensles med egg og pyntes med noen sesamfrø. Stekes til lett gyllenbrune, ca. 8-10 minutter på 225 grader midt i ovnen. (over- og undervarme) Hjemmebakte pølsebrød er kjempegode når de er nystekte, men tåler godt å fryses, og du får den samme gode ferske smaken ved å la dem tine i kjøleskap eller på kjøkkenbenken og varme dem noen minutter på 175 grader like før servering.   Flere gode oppskrifter med urkorn finner du på http://beritnordstrand.no/berits-blogg
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
   PØLSEBRØD (16 stk.) Ingredienser: 500 g finmalt øko-spelt / Dala landhvete 3/4 ts mineralsalt 3 dl lunken H-melk (vann om du ikke tåler melk) 1 ss honning 1/2 pk fersk gjær 2 egg (eggene kan erstattes med 1 dl vann, men bruk da dobbel gjærmengde eller lengre hevetid) 4 ss Smøremyk Rapskokos evt. annet mykt smør 1 sammenvispet egg til pensling sesamfrø til pynt Framgangsmåte: Bland mel og salt i en bolle Lunk melken, og løs opp honning og gjær i melka. Visp så eggene inn i væskeblandingen. Bland væsken inn i det tørre, og elt til du har en smidig deig (3-4 min for hånd, eller på sakte fart med maskin) Dekk til deigen og la den heve til cirka dobbel størrelse (1 time, evt. litt lengre) Elt så smøret inn i deigen og del deigen i to deler. Hver del kuttes opp i 8 biter, som rulles ut til lange pølser (14-15 cm). Fordel deigpølsene på 2 bakepapirkledde stekebrett, og trykk dem litt flate. (ca. 1 cm tykke) La heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. ca. 1 time under et bakeklede. Pensles med egg og pyntes med noen sesamfrø. Stekes til lett gyllenbrune, ca. 8-10 minutter på 225 grader midt i ovnen. (over- og undervarme) Hjemmebakte pølsebrød er kjempegode når de er nystekte, men tåler godt å fryses, og du får den samme gode ferske smaken ved å la dem tine i kjøleskap eller på kjøkkenbenken og varme dem noen minutter på 175 grader like før servering.   Flere gode oppskrifter med urkorn finner du på http://beritnordstrand.no/b erits-blogg