PIZZABUNN (4-5porsjoner) 500 g dala landhvete, spelt eller emmer (finmalt eller siktet mel, evt. noe finmalt nakenbygg) 3,5 - 4 dl vann ¼ pk gjær 1,5 ts mineralsalt 3 ss extra virgin olivenolje FRAMGANGSMÅTE Bland sammen det tørre, og ha oppi vannet. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i vannet. Elt oljen inn til slutt. Heves til omtrent dobbel størrelse, eller langtidshev i cirka 8 timer på kjøkkenbenken. Ved langtidsheving, kan du bruke kaldt vann. (Setter du deigen før du drar på jobb, er det fort gjort å få maten på bordet, når du kommer hjem) Kjevle ut deigen til 2 runde leiver, eller kjevle til 2 store firkantede langpannebunner, om du ønsker ekstra tynn pizzabunn. La etterheve i cirka 20 minutter. Ha på ønsket fyll og ost. Stekes på 225 grader i cirka 12-15 minutter.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
PIZZABUNN (4-5porsjoner) 500 g dala landhvete, spelt eller emmer (finmalt eller siktet mel, evt. noe finmalt nakenbygg) 3,5 - 4 dl vann ¼ pk gjær 1,5 ts mineralsalt 3 ss extra virgin olivenolje FRAMGANGSMÅTE Bland sammen det tørre, og ha oppi vannet. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i vannet. Elt oljen inn til slutt. Heves til omtrent dobbel størrelse, eller langtidshev i cirka 8 timer på kjøkkenbenken. Ved langtidsheving, kan du bruke kaldt vann. (Setter du deigen før du drar på jobb, er det fort gjort å få maten på bordet, når du kommer hjem) Kjevle ut deigen til 2 runde leiver, eller kjevle til 2 store firkantede langpannebunner, om du ønsker ekstra tynn pizzabunn. La etterheve i cirka 20 minutter. Ha på ønsket fyll og ost. Stekes på 225 grader i cirka 12-15 minutter.