PITABRØD (16 STK) 800 g finmalt spelt eller dala landhvete (evt. emmer) 1,5 ts mineralsalt 1/3 pk gjær 1-2 ss rapsolje 6 dl melk (eller vann) FRAMGANGSMÅTE Bland sammen de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær, blander du den ut i melken eller vannet. Skal du langtidsheve over natten, kan du la væsken være kald. (Ved bruk av lunken væske, vil heveprosessen ta 1-2 timer) Eltes i 2-5 minutter (bruk sakte fart om du bruker kjøkkenmaskin) Ha oljen i helt på slutten av eltetiden. Hev til dobbelt størrelse. Del deigen i 16 biter, og lag runde boller, som du kjevler til runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Sett 4 pitabrød på et stekebrett. Etterhev under plast i 1 time. Stekes i 6 - 8 minutter på 250 grader. Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
PITABRØD (16 STK) 800 g finmalt spelt eller dala landhvete (evt. emmer) 1,5 ts mineralsalt 1/3 pk gjær 1-2 ss rapsolje 6 dl melk (eller vann) FRAMGANGSMÅTE Bland sammen de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær, blander du den ut i melken eller vannet. Skal du langtidsheve over natten, kan du la væsken være kald. (Ved bruk av lunken væske, vil heveprosessen ta 1-2 timer) Eltes i 2-5 minutter (bruk sakte fart om du bruker kjøkkenmaskin) Ha oljen i helt på slutten av eltetiden. Hev til dobbelt størrelse. Del deigen i 16 biter, og lag runde boller, som du kjevler til runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Sett 4 pitabrød på et stekebrett. Etterhev under plast i 1 time. Stekes i 6 - 8 minutter på 250 grader. Avkjøles på rist.