PEPPERKAKER (5-6 brett) INGREDIENSER: •400 g rå rørsukker eller kokosblomstsukker •1,5 dl vann •¾ dl lønnesirup (maple syrup) •1 ss kanel •½ ss malt nellik •1 ss ingefær •250 gram smør •1 ss natron •850 g siktet spelt, evt. en blanding av finmalt og siktet mel. (dala landhvete og emmer kan også brukes) FRAMGANGSMÅTE: •Bland sukker, vann, lønnesirup og krydder i en gryte og varm opp. •Trekk gryten fra platen og ha i smøret. •Rør blandingen kald. •Løs opp natron i 1 ss. vann, og ha dette i blandingen. •Arbeid inn melet. La hvile i kjøleskapet ca. 1-2 timer. Hvis pepperkakedeigen ligger i kjøleskap i mange timer, må du beregne et par timer i romtemperatur før den er myknet. •Stekes ved 165 grader til de er pent brune. (cirka. 8-10 minutter) Steketiden avhenger av tykkelsen på kakene. •Avkjøles på rist. Lykke til!
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
PEPPERKAKER (5-6 brett) INGREDIENSER: •400 g rå rørsukker eller kokosblomstsukker •1,5 dl vann •¾ dl lønnesirup (maple syrup) •1 ss kanel •½ ss malt nellik •1 ss ingefær •250 gram smør •1 ss natron •850 g siktet spelt, evt. en blanding av finmalt og siktet mel. (dala landhvete og emmer kan også brukes) FRAMGANGSMÅTE: •Bland sukker, vann, lønnesirup og krydder i en gryte og varm opp. •Trekk gryten fra platen og ha i smøret. •Rør blandingen kald. •Løs opp natron i 1 ss. vann, og ha dette i blandingen. •Arbeid inn melet. La hvile i kjøleskapet ca. 1-2 timer. Hvis pepperkakedeigen ligger i kjøleskap i mange timer, må du beregne et par timer i romtemperatur før den er myknet. •Stekes ved 165 grader til de er pent brune. (cirka. 8-10 minutter) Steketiden avhenger av tykkelsen på kakene. •Avkjøles på rist. Lykke til!