180 g siktet eller finmalt spelt. Evt. emmer eller dala landhvete. 4 ss kakao 2 ts vaniljesukker 1,5 ts bakepulver 150 g smeltet smør 2,5 dl rå rørsukker 3 egg 50 g sjokolade (lys eller mørk velger du selv)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader.
Smelt smøret.
Ha egg og rørsukker i en bolle og visp lett sammen.
Bland inn mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver.
Ha til slutt i det smeltede smøret.
Ha gjerne røren over i et litermål, og hell muffinsformene 2/3 fulle.
Kutt sjokoladen i biter, og strø på toppen.
Stek i cirka 15-18 minutter på 180 grader.
Ved å stikke bakenden av en fyrstikk inn i en av muffinsene mot slutten av steketiden, kan du se om de er ferdig stekt - det skal ikke være klissete deig igjen på fyrstikken.