Pizzadeig:
1 kg finmalt øko spelt, emmer eller dala landhvete
25 g fersk gjær (reduser gjærmengden ved langtidsheving)
1 ts salt
1 ts honning
7 dl vann (cirka 30 grader)
100 g Smøremyk Rapskokos (eller annet smør du har latt mykne)
Pizzafyll:
400 g øko kjøttdeig (Vegetarisk: Kjøttdeigen byttes ut med en ekstra løk, finhakket)
1 gul løk, finhakket
2 store fedd hvitløk, finhakket
2 bokser a 300g hermetisk tomat
1/2 ts havsalt, smak til
1/4 ts pepper, smak til
1 ts timian
1 ss oregano
1 ss basilikum
250 g revet hvitost inni pizzasnurrene + ekstra ost oppå før steking (jeg brukte 2 poser a 250g revet pizzaost)
Først lager du deigen:
Så lager du pizzasausen:
Serveres med rikelig grønn salat og gjerne en dipp, slik som rødbethummus, rømmedip, guacamole osv. NB! Link til dippene og flere gode oppskrifter med urkorn finner du på www.beritnordstrand.no