Lasagneplater: (9-10 plater)
200 gram finmalt spelt, emmer eller dala landhvete
2 egg (bør være romtemperert)
1,5 liter vann, kokes opp i en kjele
1,5 ts salt i kokevannet
1-2 ss olje i vannet Noe mel til ut kjevlinga
Kjøttsaus:
2 løk
1 gulrot fin raspes
2 ss smør
400 g kvernet kjøtt/ karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts oregano
1 ts basilikum
500 - 600 g hermetiserte tomater
3 ss tomatpure
2 fedd hvitløk, presset eller finkuttet
Ostesaus:
7 dl melk
1 dl finmalt eller siktet spelt, emmer eller dala landhvete
100 g smør
200 g revet gulost
Lasagne:
Kjøttsaus:
Ostesaus:
Tips: Et tips kan være å lage dobbel porsjon med lasagneplater, når du først er i gang, sånn at du har til neste lasagnemiddag. Pastaplatene kan fryses, både kokt og ukokt. Stryk bare litt mel imellom platene om du fryser dem ukokt. Har du pastarester /båndspagetti, kan du bruke dette istedenfor plater.