100 g smør, smeltes
4 dl (= 400 g) melk
50 g gjær
1 egg
100 g kokosblomstsukker / rå rørsukker
1 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
650 g spelt, emmer eller dala landhvete, finmalt eller siktet mel, evt. en blanding.
Fyll 1:
2 eggehviter
150 g melis
200 g mandler, males -Bland alt godt sammen.
Fyll 2:
3-5 dl vaniljekrem, ferdigkjøpt eller hjemmelaget. (Jeg brukte ferdigkjøpt)
Topping 1:
1 egg, vispes sammen med gaffel
1 dl. grovhakkede mandler
1-2 ss rå rørsukker -Pensle kringla med egget og dryss rørsukker og hakkede mandler på toppen.
Topping 2:
1 eggehvite og nok melis til at det blir nokså tykk melisglasur (ca. 150 g).
Kringla pyntes med glasur etter at den er avkjølt.