Rør smør og rårørsukker til en luftig masse. Rør deretter inn egg og vann, mel og bakepulver.
La deigen stå kaldt i 30 minutter, så den blir lett å jobbe med.
Smør formen litt.
Ha mel på bakebordet. Kjevle 2/3 av deigen ut slik at den dekker bunn og kanter i paiformen.
Løft deigen over i formen ved hjelp av kjevla. Klem deigen godt ut i kanten og ned i bunnen av formen.
Skjær ut kjernehuset på eplene. Skrell eplene om du vil. Skjær dem så i tynne båter, og legg epleskiver/båter og sukker lagvis oppå paideigen i formen. Dryss også litt kanel imellom lagene.
Kjevle resten av deigen til en oval leiv. Skjær strimler av leiven, ca. 2 cm brede.
Legg deigstrimlene i gitter over fyllet. Legg til slutt en strimmel langs kanten på paien.
Pensle gitteret med et sammenvispet egg.
Sett paien i varm ovn, og stek den på nederste rille til eplene er møre og deigen gyllenbrun, dvs. nærmere 40 minutter på 220 grader.