Fra fruktbar jord, på naturens premisser

Velkommen til vår blogg

DEILIG JULEBAKST

Det nærmer seg desember, nettene har blitt “lange” og kulda har satt inn. Jeg har alltid likt denne tiden på året veldig godt - ikke fordi jeg er så glad i kulda og mørket, men fordi vi tenner lys, fyrer opp i ovnen, lager deilig bakst og skaper koselig stemning i huset. Det er roligere tider på gården, og vi kan ta litt mer tid til hverandre. Noen av oss har begynt å tenke på julebaksten, og selv har jeg allerede laget noe litt mer næringsrik førjuls-bakst, som egner seg som hverdagskos i tiden fram mot jul. Her er noen av mine favorittoppskrifter: (Trykk på bildet eller teksten, for å komme til oppskriftene)  Deilige pepperkaker       Julebrød        Chocolate chip cookies Legger også ved link til Berit Nordstrands brune pinner her. Du kan selv velge om du vil bruke finmalt eller siktet mel i disse oppskriftene. Finmalt mel inneholder alle kornets bestanddeler, og ved å blande inn mer sammalt mel (finmalt eller grovmalt mel) i baksten, oppnår du en mer næringsrik bakst. Jeg har gjerne mindre sukker og mye sammalt mel i baksten, som jeg vet vil bli brukt til dessert eller kveldskos før jul. I noen av oppskriftene står det forslag til minimum - og maksimummengde med sukker. Det er fordi jeg tenker at det kan være forskjell på hverdag og fest. Om du trenger påfyll av mel før jul, så må du gjerne ta turen innom gårdsbutikken vår på Østre Øiestad gård, eller bestille varer i nettbutikken her. Vi er raske til å sende varene, og ofte tar det bare 2-3 dager med posten. Men husk at jo nærmere jul vi kommer, jo flere pakker blir det for posten å sende, så da kan det være lurt å være litt i god tid med bestillingen. Ønsker dere alle en fin førjulstid, og lykke til med julebaksten! Beste hilsen Eirin
Lagt ut 29.11.2015
Østre Øiestad gård
Lagt ut 29.11.2015

DEILIG JULEBAKST

Det nærmer seg desember, nettene har blitt “lange” og kulda har satt inn. Jeg har alltid likt denne tiden på året veldig godt - ikke fordi jeg er så glad i kulda og mørket, men fordi vi tenner lys, fyrer opp i ovnen, lager deilig bakst og skaper koselig stemning i huset. Det er roligere tider på gården, og vi kan ta litt mer tid til hverandre. Noen av oss har begynt å tenke på julebaksten, og selv har jeg allerede laget noe litt mer næringsrik førjuls-bakst, som egner seg som hverdagskos i tiden fram mot jul. Her er noen av mine favorittoppskrifter: (Trykk på bildet eller teksten, for å komme til oppskriftene)  Deilige pepperkaker       Julebrød        Chocolate chip cookies Legger også ved link til Berit Nordstrands brune pinner her. Du kan selv velge om du vil bruke finmalt eller siktet mel i disse oppskriftene. Finmalt mel inneholder alle kornets bestanddeler, og ved å blande inn mer sammalt mel (finmalt eller grovmalt mel) i baksten, oppnår du en mer næringsrik bakst. Jeg har gjerne mindre sukker og mye sammalt mel i baksten, som jeg vet vil bli brukt til dessert eller kveldskos før jul. I noen av oppskriftene står det forslag til minimum - og maksimummengde med sukker. Det er fordi jeg tenker at det kan være forskjell på hverdag og fest. Om du trenger påfyll av mel før jul, så må du gjerne ta turen innom gårdsbutikken vår på Østre Øiestad gård, eller bestille varer i nettbutikken her. Vi er raske til å sende varene, og ofte tar det bare 2-3 dager med posten. Men husk at jo nærmere jul vi kommer, jo flere pakker blir det for posten å sende, så da kan det være lurt å være litt i god tid med bestillingen. Ønsker dere alle en fin førjulstid, og lykke til med julebaksten! Beste hilsen Eirin