Fra fruktbar jord, på naturens premisser

Velkommen til vår blogg

URKORN, BRØDBAKEMASKIN OG STUDENTTILVÆRELSE

Vår eldste sønn har begynt å studere på NTNU i Trondheim dette året, og her om dagen fikk jeg høre at han hadde gått til anskaffelse av brødbakemaskin :-) Gutten er ikke fornøyd med kjøpebrød, var min første tanke - eller så savner han kanskje mammas hjemmebakst.. Etter en telefonsamtale, fant jeg ut at det også var et økonomisk aspekt, for han ville ha ordentlig grovbrød, og da var det billigere å bake selv. Brødbakemaskinen fra Finn.no for 200 kr gjør susen, slik at han og kameraten nå kan kose seg med fersk urkornbakst hver dag! Selv har jeg til gode å prøve en slik bakemaskin, og trodde vel egentlig at slike bakemaskiner ville elte en urkorndeig for voldsomt.  Men ikke alle programmer elter like mye, og med litt kaldere vann og mindre gjær, ble resultatet sånn som på bildet her under. Dette speltbrødet er hans andre forsøk med brødbakemaskinen - ikke verst :-) Selv var han godt fornøyd med smaken. Hilsen fra en begeistret mamma, som med glede kommer til å sørge for at barna hennes får det de måtte ønske av næringsrikt mel i studie-tiden. :-) :-) :-) :-) Eirin
Lagt ut 01.11.2016
   Bildet av ungene er fra nov. 2013
  Vår eldste sønns urkornbrød

Velkommen til vår blogg

Fra fruktbar jord, på naturens premisser

URKORN, BRØDBAKEMASKIN OG

STUDENTTILVÆRELSE

Vår eldste sønn har begynt å studere på NTNU i Trondheim dette året, og her om dagen fikk jeg høre at han hadde gått til anskaffelse av brødbakemaskin :-) Gutten er ikke fornøyd med kjøpebrød, var min første tanke - eller så savner han kanskje mammas hjemmebakst.. Etter en telefonsamtale, fant jeg ut at det også var et økonomisk aspekt, for han ville ha ordentlig grovbrød, og da var det billigere å bake selv. Brødbakemaskinen fra Finn.no for 200 kr gjør susen, slik at han og kameraten nå kan kose seg med fersk urkornbakst hver dag! Selv har jeg til gode å prøve en slik bakemaskin, og trodde vel egentlig at slike bakemaskiner ville elte en urkorndeig for voldsomt.  Men ikke alle programmer elter like mye, og med litt kaldere vann og mindre gjær, ble resultatet sånn som på bildet her under. Dette speltbrødet er hans andre forsøk med brødbakemaskinen - ikke verst :-) Selv var han godt fornøyd med smaken. Hilsen fra en begeistret mamma, som med glede kommer til å sørge for at barna hennes får det de måtte ønske av næringsrikt mel i studie-tiden. :-) :-) :-) :-) Eirin
Lagt ut 01.11.2016
   Bildet av ungene er fra nov. 2013
             Vår eldste sønns urkornbrød