Fra fruktbar jord, på naturens premisser
LEFSER MED URKORN:(16 leiver) INGREDIENSER TIL DEIGEN: •150 g smør •50 g finkornet rørsukker •3 ts vaniljesukker •4 ts bakepulver •3 egg •4 dl melk •1 kg dala landhvete, spelt eller emmer (siktet eller finmalt, evt. en blanding) INGREDIENSER TIL FYLLET: •500 g smør •500 g finkornet rørsukker / kokosblomstsukker FRAMGANGSMÅTE: •Smuldre smøret i 2/3 av melet. •Ha så i de andre ingrediensene. Bruk gjerne romtemperert melk og egg. •Jobb deigen sammen for hånd eller med maskin, men vær oppmerksom på at mye elting kan gjøre deigen seig. •Ha i mer mel, slik at deigen lar seg kjevle ut uten å klistre seg fast til bordet. •Kjevle deigen flat, ca. 1,5 cm tykkelse og stikk ut emnene med en norgesglass-ring eller lignende. •Dekk emnene til med et klede og la de hvile litt – deigen blir lettere å kjevle ut da. •Kjevle ut emnene til tynne leiver, litt tykkere enn flatbrød, og stek dem på takka på begge sider. •Legg de så i en stabel med et kjøkkenhåndkle under og et over, og sett et lefselokk eller en passelig stor kjele oppå for å gi litt press på slik at de beholder en flat fasong. •Fuktes med vann fra kranen, og legges på et kjøkkenhåndkle i stabel. Bruk noe matpapir / bakepapir mellom lefseleivene, og dekk til med plast. La hvile i 20 minutters tid. •Lag fyllet ved å blande smør og sukker, og smør et tynt lag på leivene. •Brett så kantene inn mot midten, smør litt fyll på den ene bretten og brett leiven sammen på midten. •Skjær så av de ytterste kantene på den avlange lefsa, og skjær i passe biter (4-6 stk.) •Lefsene legges i boks eller plast før de fryses, gjerne med matpapir imellom lagene.  •Lefsene tiner fort, og smaker kjempegodt! :-)
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
LEFSER MED URKORN:(16 leiver) INGREDIENSER TIL DEIGEN: •150 g smør •50 g finkornet rørsukker •3 ts vaniljesukker •4 ts bakepulver •3 egg •4 dl melk •1 kg dala landhvete, spelt eller emmer (siktet eller finmalt, evt. en blanding) INGREDIENSER TIL FYLLET: •500 g smør •500 g finkornet rørsukker / kokosblomstsukker FRAMGANGSMÅTE: •Smuldre smøret i 2/3 av melet. •Ha så i de andre ingrediensene. Bruk gjerne romtemperert melk og egg. •Jobb deigen sammen for hånd eller med maskin, men vær oppmerksom på at mye elting kan gjøre deigen seig. •Ha i mer mel, slik at deigen lar seg kjevle ut uten å klistre seg fast til bordet. •Kjevle deigen flat, ca. 1,5 cm tykkelse og stikk ut emnene med en norgesglass-ring eller lignende. •Dekk emnene til med et klede og la de hvile litt – deigen blir lettere å kjevle ut da. •Kjevle ut emnene til tynne leiver, litt tykkere enn flatbrød, og stek dem på takka på begge sider. •Legg de så i en stabel med et kjøkkenhåndkle under og et over, og sett et lefselokk eller en passelig stor kjele oppå for å gi litt press på slik at de beholder en flat fasong. •Fuktes med vann fra kranen, og legges på et kjøkkenhåndkle i stabel. Bruk noe matpapir / bakepapir mellom lefseleivene, og dekk til med plast. La hvile i 20 minutters tid. •Lag fyllet ved å blande smør og sukker, og smør et tynt lag på leivene. •Brett så kantene inn mot midten, smør litt fyll på den ene bretten og brett leiven sammen på midten. •Skjær så av de ytterste kantene på den avlange lefsa, og skjær i passe biter (4-6 stk.) •Lefsene legges i boks eller plast før de fryses, gjerne med matpapir imellom lagene.  •Lefsene tiner fort, og smaker kjempegodt! :-)