SJOKOLADEKAKE (1 langpanne) DEIG: 500 g sukker / rå rørsukker 7,5 dl kefir 600 g siktet dala landhvete eller spelt 200 g smeltet smør 2,5 ts natron 3 ss kakao (støkne) 2 ts vaniljesukker En klype salt 2 egg GLASUR: 200 g melis 1,5 ss kakao 2 ts vaniljsukker 1 plate kokesjokolade 100 g smør 1 ss fløte, evt. litt mer. 1 eggeplomme FRAMGANGSMÅTE: • Smelt og avkjøl smøret • Sikt melet og bland alt det tørre. • Ha i kefir og smør • Visp eggene litt for hånd, og bland de inn i røra til slutt • Stekes på 175 grader i cirka 20 - 25 minutter. • Sjekk om kaken er gjennomstekt mot slutten av steketiden, ved å stikke en stekepinne eller bakenden av en fyrstikk inni kaka. Det skal ikke være løs deig på fyrstikken, men en kakesmule eller to på fyrstikken er helt ok. • Mens du venter på at kaka blir stekt, lager du glasuren. Framgangsmåte for glasuren: • Knekk sjokoladen i biter, og smelt den sammen med smøret. • Rør inn melis, kakao og vaniljesukker. • Visp inn eggeplommen, og til sist fløten, mens det hele får et lite oppkok. Eggeplommen og fløtemengden bestemmer den endelige konsistensen på glasuren.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
SJOKOLADEKAKE (1 langpanne) DEIG: 500 g sukker / rå rørsukker 7,5 dl kefir 600 g siktet dala landhvete eller spelt 200 g smeltet smør 2,5 ts natron 3 ss kakao (støkne) 2 ts vaniljesukker En klype salt 2 egg GLASUR: 200 g melis 1,5 ss kakao 2 ts vaniljsukker 1 plate kokesjokolade 100 g smør 1 ss fløte, evt. litt mer. 1 eggeplomme FRAMGANGSMÅTE: • Smelt og avkjøl smøret • Sikt melet og bland alt det tørre. • Ha i kefir og smør • Visp eggene litt for hånd, og bland de inn i røra til slutt • Stekes på 175 grader i cirka 20 - 25 minutter. • Sjekk om kaken er gjennomstekt mot slutten av steketiden, ved å stikke en stekepinne eller bakenden av en fyrstikk inni kaka. Det skal ikke være løs deig på fyrstikken, men en kakesmule eller to på fyrstikken er helt ok. • Mens du venter på at kaka blir stekt, lager du glasuren. Framgangsmåte for glasuren: • Knekk sjokoladen i biter, og smelt den sammen med smøret. • Rør inn melis, kakao og vaniljesukker. • Visp inn eggeplommen, og til sist fløten, mens det hele får et lite oppkok. Eggeplommen og fløtemengden bestemmer den endelige konsistensen på glasuren.