KANELSNURRER INGREDIENSER – deig: (ca. 45 stk.) 150 g smør 6 dl melk ½ pk gjær ½ ts mineralsalt 3 ss honning 1,5 ts kardemomme 800 g dala landhvete (evt. spelt / emmer) Du kan bruke en blanding av finmalt og grovmalt mel, eller kun finmalt mel. Siktet mel fungerer selvfølgelig også, men har mye mindre næring. INGREDIENSER – fyll: 200 g smør 2 dl rå rørsukker 4 ts kanel (Evt. 1 egg til pensling) FRAMGANGSMÅTE Smelt smøret og bland inn melken. La væskeblandingen bli lunken, og løs opp honningen. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i væsken. Bland melet sammen med de andre tørre ingrediensene i deigoppskriften. Eltes litt; maks 10 minutter på sakte fart, om du bruker maskin. Dekkes med plast eller et bakeklede. Hev til dobbelt størrelse, dette kan ta 2-3 timer alt etter hvilken type mel og gjær du bruker. Grovt mel og tørrgjær trenger gjerne litt lengre hevetid. Deigen vendes litt, og deles i 3 like store deler. Kjevle hver av delene til leiver på cirka 20 x 35 cm Bland sammen ingrediensene i fyllet, og smør på fyllet. Rull leiven sammen, og skjær deigrullen i 2-3 cm brede biter. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir. Heves i cirka 1- 1,5 time. Evt. pensle med egg og strø litt rå rørsukker på til pynt. Stekes midt i ovnen i cirka 10 minutter på 225 grader. Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
KANELSNURRER INGREDIENSER – deig: (ca. 45 stk.) 150 g smør 6 dl melk ½ pk gjær ½ ts mineralsalt 3 ss honning 1,5 ts kardemomme 800 g dala landhvete (evt. spelt / emmer) Du kan bruke en blanding av finmalt og grovmalt mel, eller kun finmalt mel. Siktet mel fungerer selvfølgelig også, men har mye mindre næring. INGREDIENSER – fyll: 200 g smør 2 dl rå rørsukker 4 ts kanel (Evt. 1 egg til pensling) FRAMGANGSMÅTE Smelt smøret og bland inn melken. La væskeblandingen bli lunken, og løs opp honningen. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i væsken. Bland melet sammen med de andre tørre ingrediensene i deigoppskriften. Eltes litt; maks 10 minutter på sakte fart, om du bruker maskin. Dekkes med plast eller et bakeklede. Hev til dobbelt størrelse, dette kan ta 2-3 timer alt etter hvilken type mel og gjær du bruker. Grovt mel og tørrgjær trenger gjerne litt lengre hevetid. Deigen vendes litt, og deles i 3 like store deler. Kjevle hver av delene til leiver på cirka 20 x 35 cm Bland sammen ingrediensene i fyllet, og smør på fyllet. Rull leiven sammen, og skjær deigrullen i 2-3 cm brede biter. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir. Heves i cirka 1- 1,5 time. Evt. pensle med egg og strø litt rå rørsukker på til pynt. Stekes midt i ovnen i cirka 10 minutter på 225 grader. Avkjøles på rist.