HVITLØKSBAGUETTER (6 stk) - Et deilig tilbehør til lasagne, supper, salater og forskjellige gryteretter DEIG: Ingredienser:  1 kg spelt, emmer eller dala landhvete (bruk gjerne finmalt mel, evt. siktet mel, eller en blanding) 7,5 dl vann 2 ts mineralsalt 1 ts tørrgjær eller ¼ pk fersk gjær Framgangsmåte: •Bland alt det tørre. Bruker du fersk gjær, løses den opp i vannet. •Tilsett vannet, 24-30 grader er en fin temperatur. (ønsker du å langtidsheve over natten, kan du gjerne bruke helt kaldt vann) •Hev til cirka dobbel størrelse (2-3 timer, tiden avhenger noe av vanntemperaturen) •Lag hvitløkssmøret (se oppskrift lenger ned) •Del deigen i 6 like store deler. Form disse som pølser, litt kortere enn stekebrettet. •Trykk pølsene litt flate, og fordel hvitløksmøret på hver av disse leivene. •Brett kantene innover, legg langsidene litt over hverandre, og kleb dem godt sammen, slik at ikke smøret renner ut ved steking. •Kle to stekebrett med bakepapir, og legg baguettene på stekebrettene med bretten ned. •Dryss evt. litt mel over til pynt. Om du lager pyntekutt i baguetten, vær da oppmerksom på at smøret har lett for å renne ut om det er dype kutt. •La de etterheve i cirka 1,5 time, og stek ett brett av gangen på 230 grader i cirka 20 minutter. HVITLØKSMØR: Ingredienser: 300 g mykt smør 6 fedd hvitløk eller 1,5 kinesisk hvitløk, fint raspet / kuttet. 1,5 ts mineralsalt ¾ ts pepper 1,5 dl finkuttet frisk basilikum eller persille •Alle ingrediensene blandes godt sammen. Hvitløksbaguettene tåler godt å fryses, men smaker da best, om du varmer dem opp litt i ovnen før servering. Hvitløkssmøret passer veldig godt også til bakt potet. :-) Enjoy!
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
HVITLØKSBAGUETTER (6 stk) - Et deilig tilbehør til lasagne, supper, salater og forskjellige gryteretter DEIG: Ingredienser:  1 kg spelt, emmer eller dala landhvete (bruk gjerne finmalt mel, evt. siktet mel, eller en blanding) 7,5 dl vann 2 ts mineralsalt 1 ts tørrgjær eller ¼ pk fersk gjær Framgangsmåte: •Bland alt det tørre. Bruker du fersk gjær, løses den opp i vannet. •Tilsett vannet, 24-30 grader er en fin temperatur. (ønsker du å langtidsheve over natten, kan du gjerne bruke helt kaldt vann) •Hev til cirka dobbel størrelse (2- 3 timer, tiden avhenger noe av vanntemperaturen) •Lag hvitløkssmøret (se oppskrift lenger ned) •Del deigen i 6 like store deler. Form disse som pølser, litt kortere enn stekebrettet. •Trykk pølsene litt flate, og fordel hvitløksmøret på hver av disse leivene. •Brett kantene innover, legg langsidene litt over hverandre, og kleb dem godt sammen, slik at ikke smøret renner ut ved steking. •Kle to stekebrett med bakepapir, og legg baguettene på stekebrettene med bretten ned. •Dryss evt. litt mel over til pynt. Om du lager pyntekutt i baguetten, vær da oppmerksom på at smøret har lett for å renne ut om det er dype kutt. •La de etterheve i cirka 1,5 time, og stek ett brett av gangen på 230 grader i cirka 20 minutter. HVITLØKSMØR: Ingredienser: 300 g mykt smør 6 fedd hvitløk eller 1,5 kinesisk hvitløk, fint raspet / kuttet. 1,5 ts mineralsalt ¾ ts pepper 1,5 dl finkuttet frisk basilikum eller persille •Alle ingrediensene blandes godt sammen. Hvitløksbaguettene tåler godt å fryses, men smaker da best, om du varmer dem opp litt i ovnen før servering. Hvitløkssmøret passer veldig godt også til bakt potet. :-) Enjoy!