HVERDAGSKJEKS med kokos INGREDIENSER: 3 dl kokosmasse 4,5 dl finmalt spelt eller emmer 3 ss honning ½ ts salt 1 ts bakepulver 1,5 dl vann FRAMGANGSMÅTE: •Bland mel, bakepulver, salt og kokosmasse sammen. •Rør honningen ut i det lunkne vannet. •Bland alt sammen til en deig. •Del deigen i 2 deler. •Snu en bakeplate oppned, og smør bunnen med litt rapsolje. •Legg en fuktig klut i underkant av stekebrettet, slik at det ikke sklir så lett når du kjevler ut. •Kjevle deigen tynt ut, og skjær til firkanter, eller stikk ut runde kjeks med et glass. •Prikk kjeksene med en gaffel, og stek i ca. 10 minutter på 200 grader. •Ta kjeksene av over på en rist, og stek neste brett med kjeks. •Samle alle kjeksene på rista, og tørk dem videre i ettervarmen (med døra litt på gløtt), slik at de blir sprø. Håper det smaker!    
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
HVERDAGSKJEKS med kokos INGREDIENSER: 3 dl kokosmasse 4,5 dl finmalt spelt eller emmer 3 ss honning ½ ts salt 1 ts bakepulver 1,5 dl vann FRAMGANGSMÅTE: •Bland mel, bakepulver, salt og kokosmasse sammen. •Rør honningen ut i det lunkne vannet. •Bland alt sammen til en deig. •Del deigen i 2 deler. •Snu en bakeplate oppned, og smør bunnen med litt rapsolje. •Legg en fuktig klut i underkant av stekebrettet, slik at det ikke sklir så lett når du kjevler ut. •Kjevle deigen tynt ut, og skjær til firkanter, eller stikk ut runde kjeks med et glass. •Prikk kjeksene med en gaffel, og stek i ca. 10 minutter på 200 grader. •Ta kjeksene av over på en rist, og stek neste brett med kjeks. •Samle alle kjeksene på rista, og tørk dem videre i ettervarmen (med døra litt på gløtt), slik at de blir sprø. Håper det smaker!