HONNINGKAKE 125 g smør (jeg brukte smøremyk rapskokos) 150 g kokosblomstsukker eller rå rørsukker 220 g honning 220 g finmalt dala landhvete, spelt eller emmer 1 ts bakepulver 4 egg (mellomstore) 1 ss ferskrevet ingefær 1 ss finrevet økologisk sitronskall 2/3 ts kanel 1/3 ts nellik FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen mel, bakepulver, kanel og nellik. - Pisk smør, sukker og eggeplommer i 2-3 minutters tid. Skal bli en lett, luftig masse. - Sikt det tørre inn i smørblandingen, og ha honningen, fersk-revet ingefær og sitronskall oppi. Om honningen er lite flytende, kan du sette den i lunkent vannbad før du har den i røra. - Eggehvitene stivpiskes. Vend deretter eggehvitene forsiktig inn i røra. - Kaka stekes på 145 grader i cirka 45 minutter ved bruk av liten langpanne på 32 x 24 cm. Ved bruk av mindre kakeform, må du beregne lengre steketid. - Stikk bakenden av en fyrstikk i kaka mot slutten av steketiden, for å se om den er ferdig stekt. Det skal ikke være løs deig på fyrstikken, men en liten kakesmule eller to er ok. - Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
HONNINGKAKE 125 g smør (jeg brukte smøremyk rapskokos) 150 g kokosblomstsukker eller rå rørsukker 220 g honning 220 g finmalt dala landhvete, spelt eller emmer 1 ts bakepulver 4 egg (mellomstore) 1 ss ferskrevet ingefær 1 ss finrevet økologisk sitronskall 2/3 ts kanel 1/3 ts nellik FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen mel, bakepulver, kanel og nellik. - Pisk smør, sukker og eggeplommer i 2-3 minutters tid. Skal bli en lett, luftig masse. - Sikt det tørre inn i smørblandingen, og ha honningen, fersk-revet ingefær og sitronskall oppi. Om honningen er lite flytende, kan du sette den i lunkent vannbad før du har den i røra. - Eggehvitene stivpiskes. Vend deretter eggehvitene forsiktig inn i røra. - Kaka stekes på 145 grader i cirka 45 minutter ved bruk av liten langpanne på 32 x 24 cm. Ved bruk av mindre kakeform, må du beregne lengre steketid. - Stikk bakenden av en fyrstikk i kaka mot slutten av steketiden, for å se om den er ferdig stekt. Det skal ikke være løs deig på fyrstikken, men en liten kakesmule eller to er ok. - Avkjøles på rist.