NORSK URKORNS GULROTKAKE - En gulrotkakeoppskrift som passer til alle Norsk Urkorns finmalte melsorter, både spelt, emmer, nakenbygg og dala landhvete. Velg selv hvilken melsort du vil bruke. INGREDIENSER: 125 g smeltet smør 5 mellomstore egg 2,5 dl kokosblomstsukker / rårørsukker 200 g finmalt spelt eller dala landhvete (evt. emmer, eller nakenbygg) 1 ss kanel 2,5 ts natron 1 ts vaniljesukker 4 dl finrevne gulrøtter Ostekrem: 300 g kremost naturell, 3 ss akasiehonning og 1 ts vaniljesukker blandes.   FRAMGANGSMÅTE: Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggedosis av egg og kokosblomstsukker. Bland mel, kanel, natron og vaniljesukker i en bolle. Bland det tørre og det smeltede smøret vekselvis inn i eggedosisen, og rør forsiktig inn de finrevne gulrøttene. Ha røren oppi en liten bakepapirkledd langpanne (24 cm x 32cm) eller i en smurt stor rund kakeform på 28 cm. Bruker du en mindre form, vil kaken kunne trenge litt lengre steketid, men husk at om du ønsker et saftig resultat, så ikke stek for lenge. Stikk bakenden av en fyrstikk ned i kaka mot slutten av steketiden, og sjekk at ikke løs deig henger fast - en kakesmule eller to på fyrstikken er ok. Stekes på 175 grader i 20 - 25 minutter på midterste rille. Ingrediensene i ostekremen blandes og smøres jevnt utover kaka når den er avkjølt. Pynt med det du måtte ønske, enten det er gulrotrasp, frukt, bær eller nøtter. Enjoy! :-)
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
NORSK URKORNS GULROTKAKE - En gulrotkakeoppskrift som passer til alle Norsk Urkorns finmalte melsorter, både spelt, emmer, nakenbygg og dala landhvete. Velg selv hvilken melsort du vil bruke. INGREDIENSER: 125 g smeltet smør 5 mellomstore egg 2,5 dl kokosblomstsukker / rårørsukker 200 g finmalt spelt eller dala landhvete (evt. emmer, eller nakenbygg) 1 ss kanel 2,5 ts natron 1 ts vaniljesukker 4 dl finrevne gulrøtter Ostekrem: 300 g kremost naturell, 3 ss akasiehonning og 1 ts vaniljesukker blandes.   FRAMGANGSMÅTE: Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggedosis av egg og kokosblomstsukker. Bland mel, kanel, natron og vaniljesukker i en bolle. Bland det tørre og det smeltede smøret vekselvis inn i eggedosisen, og rør forsiktig inn de finrevne gulrøttene. Ha røren oppi en liten bakepapirkledd langpanne (24 cm x 32cm) eller i en smurt stor rund kakeform på 28 cm. Bruker du en mindre form, vil kaken kunne trenge litt lengre steketid, men husk at om du ønsker et saftig resultat, så ikke stek for lenge. Stikk bakenden av en fyrstikk ned i kaka mot slutten av steketiden, og sjekk at ikke løs deig henger fast - en kakesmule eller to på fyrstikken er ok. Stekes på 175 grader i 20 - 25 minutter på midterste rille. Ingrediensene i ostekremen blandes og smøres jevnt utover kaka når den er avkjølt. Pynt med det du måtte ønske, enten det er gulrotrasp, frukt, bær eller nøtter. Enjoy! :-)