GROVE RUNDSTYKKER (Ca. 20 stk.) INGREDIENSER: 500 gram siktet spelt eller dala landhvete 500 gram grovmalt spelt eller dala landhvete 2 ts salt 7 dl lunkent vann 50 gram smeltet smør (eller 6 ss olivenolje) 1 ss honning 1/3 pakke gjær FREMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Løs gjæren og honningen opp i det lunkne vannet. Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene.  Deigen kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin. Ha det smeltede smøret / oljen i til slutt. Dekk til bollen med plast, og la heve 2-3 timer. (Bruker du kaldt vann, kan deigen heve på kjøkkenbenken over natten) Eltes litt, før du former til rundstykker som du setter på stekebrettet. Du kan pensle rundstykkene med egg eller vann og strø på noen havregryn eller frø til pynt. La rundstykkene heve til nærmere dobbelt størrelse, cirka 45 minutter. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
GROVE RUNDSTYKKER (Ca. 20 stk.) INGREDIENSER: 500 gram siktet spelt eller dala landhvete 500 gram grovmalt spelt eller dala landhvete 2 ts salt 7 dl lunkent vann 50 gram smeltet smør (eller 6 ss olivenolje) 1 ss honning 1/3 pakke gjær FREMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Løs gjæren og honningen opp i det lunkne vannet. Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene.  Deigen kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin. Ha det smeltede smøret / oljen i til slutt. Dekk til bollen med plast, og la heve 2-3 timer. (Bruker du kaldt vann, kan deigen heve på kjøkkenbenken over natten) Eltes litt, før du former til rundstykker som du setter på stekebrettet. Du kan pensle rundstykkene med egg eller vann og strø på noen havregryn eller frø til pynt. La rundstykkene heve til nærmere dobbelt størrelse, cirka 45 minutter. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15- 20 minutter Avkjøles på rist.