FRUKTKAKE (2 STK.) 150 g rosiner 150 g mandler 150 g valnøtter (evt. hasselnøtter) 75 g tørkede aprikoser 75 g dadler 150 g annen tørket frukt (f.eks. mango, ananas, papaya) 5 dl appelsinjuice 6 egg 400 g kokosblomstsukker 250 g smør (Jeg brukte raps-kokossmør) 350 g spelt, emmer eller dala landhvete (finmalt mel eller en blanding av finmalt og siktet mel)   FRAMGANGSMÅTE: Rosiner, mandler, valnøtter og tørket frukt hakkes nokså fint. Slå over appelsinjuice og la det trekke noen timer, evt. natten over. Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt og avkjøl smøret. Melet siktes og blandes vekselvis med smøret inn i eggedosisen. Hell appelsinjuicen fra fruktmassen og tilsett fruktmassen i røren. Hell røren i to godt smurte brødformer, eller bruk bakepapir i formene. Stek kakene på nederste rille ved 150 grader i ca. 2 timer. Legg bakepapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kakene. Avkjøl kakene i formene, så går de ikke så lett i stykker når du skal ta dem ut av formene. Kakene er fine å fryse, og de har god holdbarhet.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
FRUKTKAKE (2 STK.) 150 g rosiner 150 g mandler 150 g valnøtter (evt. hasselnøtter) 75 g tørkede aprikoser 75 g dadler 150 g annen tørket frukt (f.eks. mango, ananas, papaya) 5 dl appelsinjuice 6 egg 400 g kokosblomstsukker 250 g smør (Jeg brukte raps- kokossmør) 350 g spelt, emmer eller dala landhvete (finmalt mel eller en blanding av finmalt og siktet mel)   FRAMGANGSMÅTE: Rosiner, mandler, valnøtter og tørket frukt hakkes nokså fint. Slå over appelsinjuice og la det trekke noen timer, evt. natten over. Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt og avkjøl smøret. Melet siktes og blandes vekselvis med smøret inn i eggedosisen. Hell appelsinjuicen fra fruktmassen og tilsett fruktmassen i røren. Hell røren i to godt smurte brødformer, eller bruk bakepapir i formene. Stek kakene på nederste rille ved 150 grader i ca. 2 timer. Legg bakepapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kakene. Avkjøl kakene i formene, så går de ikke så lett i stykker når du skal ta dem ut av formene. Kakene er fine å fryse, og de har god holdbarhet.