FOCACCIA (1 langpanne) 900 g finmalt spelt , emmer eller dala landhvete, evt. en blanding av siktet og finmalt mel for finere bakst 2 ts tørrgjær 1,5 ts mineralsalt 1 ss honning (løses opp i vannet) 7 dl vann - lunkent, evt. noe kaldere ved langtidsheving - Flaksalt, evt. cherrytomater eller tørkede tomater i biter, hvitløkbåter, oliven og frisk basilikum el.lign. til pynt. OLJEBLANDING: 1,5 dl olje 1 ts timian 1 ts oregano 1 ts basilikum 1 ts rosmarin FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen alle de tørre ingrediensene. - Løs opp honningen i vannet. - Bland all væsken og det tørre sammen. Eltes litt. - La heve til dobbel størrelse, dvs. cirka 1,5 time, eller litt lengre. - Lag oljeblandingen, hvor du blander oljen og krydderet. - Elt inn halvparten av oljeblandingen inn i deigen. - Dekk en langpanne med bakepapir, før du fordeler deigen utover. - Hell resten av oljeblandingen over, samtidig som du trykker små hull over hele deigen, slik at oljen trekker godt inn i foccaciaen. Evt. del foccaciaen i små firkanter før steking, slik at du lett kan brekke de fra hverandre etter steking. - Dryss flaksalt over og pynt f.eks. med små cherrytomater og hvitløkbåter. - Etterhev i ca. 30 minutter. - Stekes på 220 grader i cirka 15-20 minutter. - Legg på friske basilikumblader el.lign. når foccaciaen er noe avkjølt.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
FOCACCIA (1 langpanne) 900 g finmalt spelt , emmer eller dala landhvete, evt. en blanding av siktet og finmalt mel for finere bakst 2 ts tørrgjær 1,5 ts mineralsalt 1 ss honning (løses opp i vannet) 7 dl vann - lunkent, evt. noe kaldere ved langtidsheving - Flaksalt, evt. cherrytomater eller tørkede tomater i biter, hvitløkbåter, oliven og frisk basilikum el.lign. til pynt. OLJEBLANDING: 1,5 dl olje 1 ts timian 1 ts oregano 1 ts basilikum 1 ts rosmarin FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen alle de tørre ingrediensene. - Løs opp honningen i vannet. - Bland all væsken og det tørre sammen. Eltes litt. - La heve til dobbel størrelse, dvs. cirka 1,5 time, eller litt lengre. - Lag oljeblandingen, hvor du blander oljen og krydderet. - Elt inn halvparten av oljeblandingen inn i deigen. - Dekk en langpanne med bakepapir, før du fordeler deigen utover. - Hell resten av oljeblandingen over, samtidig som du trykker små hull over hele deigen, slik at oljen trekker godt inn i foccaciaen. Evt. del foccaciaen i små firkanter før steking, slik at du lett kan brekke de fra hverandre etter steking. - Dryss flaksalt over og pynt f.eks. med små cherrytomater og hvitløkbåter. - Etterhev i ca. 30 minutter. - Stekes på 220 grader i cirka 15-20 minutter. - Legg på friske basilikumblader el.lign. når foccaciaen er noe avkjølt.