FAMILIEBRØD (2 brød) - Fullkornsbrødet som ble så luftig og godt, at det nesten fikk navnet «hverdags-loff» :-) INGREDIENSER: 1 kg finmalt Norsk Urkorn spelt eller emmer 2 ts salt 7 dl lunkent vann (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natten, bruker du kun 1 dl lunkent vann for å løse opp honning og gjær, og resten kaldt vann) 100 gram smeltet rapskokos-smør eller annet smør 2 ss honning 1/2 pakke gjær FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen de tørre ingrediensene. - Løs opp gjær, honning og det smeltede smøret i det lunkne vannet. (Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet.) - Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene.  Deigen kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin. - Dekk til bollen med plast, og la deigen heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. minst et par timer. - Eltes litt, før du former til 2 brød (Jeg brukte 1,5 liters former.) - Du kan pensle brødene forsiktig med egg eller vann før du setter dem i ovnen. - La brødene heve til cirka dobbel størrelse i brødformene, dvs ca. 1 – 1,5 time i romtemperatur, eller i kjøleskap over natten (Jeg satte brødformene i kjøleskapet i en plastboks med lokk) - Stek nederst i ovnen på 190 grader til brødene har fått en sprø skorpe, dvs. cirka 45 minutter. - Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
FAMILIEBRØD (2 brød) - Fullkornsbrødet som ble så luftig og godt, at det nesten fikk navnet «hverdags-loff» :-) INGREDIENSER: 1 kg finmalt Norsk Urkorn spelt eller emmer 2 ts salt 7 dl lunkent vann (Om du vil langtidsheve deigen på benken over natten, bruker du kun 1 dl lunkent vann for å løse opp honning og gjær, og resten kaldt vann) 100 gram smeltet rapskokos-smør eller annet smør 2 ss honning 1/2 pakke gjær FRAMGANGSMÅTE: - Bland sammen de tørre ingrediensene. - Løs opp gjær, honning og det smeltede smøret i det lunkne vannet. (Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet.) - Ha væsken i melblandingen, og rør sammen ingrediensene.  Deigen kan godt eltes litt, men elt sakte om du bruker kjøkkenmaskin. - Dekk til bollen med plast, og la deigen heve til nærmere dobbel størrelse, dvs. minst et par timer. - Eltes litt, før du former til 2 brød (Jeg brukte 1,5 liters former.) - Du kan pensle brødene forsiktig med egg eller vann før du setter dem i ovnen. - La brødene heve til cirka dobbel størrelse i brødformene, dvs ca. 1 – 1,5 time i romtemperatur, eller i kjøleskap over natten (Jeg satte brødformene i kjøleskapet i en plastboks med lokk) - Stek nederst i ovnen på 190 grader til brødene har fått en sprø skorpe, dvs. cirka 45 minutter. - Avkjøles på rist.