EPLEKAKE DEIG: 125 g smør 1,5 dl rå rørsukker (evt. kokosblomstsukker) 2 egg 2,5 dl siktet spelt, emmer eller dala landhvete (evt. finmalt mel + ½ -1 ss mer melk) 0,5 ts bakepulver 2 ss melk GARNERING: 3-4 mellomstore epler 1-2 ss rå rørsukker 1 ts kanel FRAMGANGSMÅTE: Smør og strø en rund kakeform (24 cm i diameter). Om du dobler oppskriften, passer det å bruke en liten langpanne (28 x 36 cm). Rør smør og sukker godt sammen, slik at det blir porøst. Tilsett eggene, ett om gangen, og deretter mel, bakepulver og melk. Ha deigen i formen. Eplene skrelles og skjæres i båter. Stikk båtene ned i røren, og legg dem tett i tett ved siden av hverandre. Dryss rå rørsukker og kanel over kaken. Stekes på 175 grader, midt i ovnen i 30-40 minutter.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
EPLEKAKE DEIG: 125 g smør 1,5 dl rå rørsukker (evt. kokosblomstsukker) 2 egg 2,5 dl siktet spelt, emmer eller dala landhvete (evt. finmalt mel + ½ -1 ss mer melk) 0,5 ts bakepulver 2 ss melk GARNERING: 3-4 mellomstore epler 1-2 ss rå rørsukker 1 ts kanel FRAMGANGSMÅTE: Smør og strø en rund kakeform (24 cm i diameter). Om du dobler oppskriften, passer det å bruke en liten langpanne (28 x 36 cm). Rør smør og sukker godt sammen, slik at det blir porøst. Tilsett eggene, ett om gangen, og deretter mel, bakepulver og melk. Ha deigen i formen. Eplene skrelles og skjæres i båter. Stikk båtene ned i røren, og legg dem tett i tett ved siden av hverandre. Dryss rå rørsukker og kanel over kaken. Stekes på 175 grader, midt i ovnen i 30-40 minutter.