Emmerscones (Berit Nordstrand) INGREDIENSER: 500 g finmalt emmer (evt. øko spelt) 2 ts bakepulver 1 ts mineralsalt 1 ss honning 0.5 dl rapsolje 2.75 dl melk 1 egg FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Varm melken forsiktig i en kasserolle og rør honningen ut i den lunkne melken. Tilsett så rapsoljen og egget til det våte. Bland det våte med det tørre. Røres gjerne sammen for hånd, og på laveste hastighet i kort tid om du bruker kjøkkenmaskin. Ellers vil ikke bakverket bli luftig. Form en stor bolle av deigen, trykk denne flat og kjevle ut til en rund kake på 1-1,5 cm tykkelse. Prikk deigen med en gaffel og del opp til passe “pizzastykker” med en pizzakniv. Du kan alternativt trille ut 16-18 runde boller som du flater ut litt og skjærer et par kutt i med kniv på toppen. Jeg lager alltid kaken, da jeg sjelden har tålmodighet til å trille ut boller. Vi vil ha frokosten servert med det samme. :) Stekes midt i ovnen på 225 grader i cirka 12 minutter. Avkjøles på rist. Scones smaker absolutt best når de er nystekte, men de kan også fryses Flere gode oppskrifter med urkorn finner du på http://beritnordstrand.no/berits-blogg Lykke til!
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Emmerscones (Berit Nordstrand) INGREDIENSER: 500 g finmalt emmer (evt. øko spelt) 2 ts bakepulver 1 ts mineralsalt 1 ss honning 0.5 dl rapsolje 2.75 dl melk 1 egg FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Varm melken forsiktig i en kasserolle og rør honningen ut i den lunkne melken. Tilsett så rapsoljen og egget til det våte. Bland det våte med det tørre. Røres gjerne sammen for hånd, og på laveste hastighet i kort tid om du bruker kjøkkenmaskin. Ellers vil ikke bakverket bli luftig. Form en stor bolle av deigen, trykk denne flat og kjevle ut til en rund kake på 1-1,5 cm tykkelse. Prikk deigen med en gaffel og del opp til passe “pizzastykker” med en pizzakniv. Du kan alternativt trille ut 16-18 runde boller som du flater ut litt og skjærer et par kutt i med kniv på toppen. Jeg lager alltid kaken, da jeg sjelden har tålmodighet til å trille ut boller. Vi vil ha frokosten servert med det samme. :) Stekes midt i ovnen på 225 grader i cirka 12 minutter. Avkjøles på rist. Scones smaker absolutt best når de er nystekte, men de kan også fryses Flere gode oppskrifter med urkorn finner du http://beritnordstrand.no/berits-blogg Lykke til!