EMMERBRØD (3 store brød) 1 kg siktet emmer ½ kg finmalt emmer ½ kg grovmalt emmer Evt. 2 ss honning ½ pk gjær 3 ts salt 1,6 liter vann NB! Om du ønsker et grovere brød, med høyere næringsinnhold, kan du bruke 1 kg finmalt og 1 kg grovmalt mel i oppskriften. Finmalt mel er like næringsrikt som grovmalt mel, melet er bare finere malt. FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i lunkent vann. Velger du å bruke honning, blander du også denne i vannet. Ha væsken i melet.  Eltes til du har blandet ingrediensene, men ikke så fort og så lenge, maks 10 min med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen med plast eller bakeklede. Heves i 2-3 timer i romtemperatur. (Om du setter deigen til heving på kjøkkenbenken over natten, kan du bruke kaldt vann, og redusere gjærmengden til 1/3 pk.) Elt deigen litt, før du har den over i brødformene. Dette er en litt løs deig, som du «heller» i brødformene. Brødene heves til nesten dobbel størrelse. Stekes på 190 - 200 grader på nederste rille i 1 time. Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
EMMERBRØD (3 store brød) 1 kg siktet emmer ½ kg finmalt emmer ½ kg grovmalt emmer Evt. 2 ss honning ½ pk gjær 3 ts salt 1,6 liter vann NB! Om du ønsker et grovere brød, med høyere næringsinnhold, kan du bruke 1 kg finmalt og 1 kg grovmalt mel i oppskriften. Finmalt mel er like næringsrikt som grovmalt mel, melet er bare finere malt. FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i lunkent vann. Velger du å bruke honning, blander du også denne i vannet. Ha væsken i melet.  Eltes til du har blandet ingrediensene, men ikke så fort og så lenge, maks 10 min med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen med plast eller bakeklede. Heves i 2-3 timer i romtemperatur. (Om du setter deigen til heving på kjøkkenbenken over natten, kan du bruke kaldt vann, og redusere gjærmengden til 1/3 pk.) Elt deigen litt, før du har den over i brødformene. Dette er en litt løs deig, som du «heller» i brødformene. Brødene heves til nesten dobbel størrelse. Stekes på 190 - 200 grader på nederste rille i 1 time. Avkjøles på rist.