Emmer Emmer (lat. Triticum turgidumer)  er en urgammel kornsort. Den oppstod som en krysning mellom enkorn og gressarten geitøye. Emmer er forløperen til spelt. Emmer er en svært næringsrik kornart. Dette kornet er rikt på fiber, og har et svakt gluten. Det er, i likhet med enkorn, et hardt korn som trenger forholdsvis lang hevetid, og egner seg derfor svært godt til gamle bakemetoder som kaldheving og surdeig. Emmer har en nøtteaktig aroma, og gir et relativt mørkt brød. Det egner seg godt både til grovt brød, mørdeiger, søt gjærbakst og kaker. Emmer tåles godt av folk flest, og blir ofte brukt av mennesker med fordøyelsesproblemer, hveteintoleranse / glutenintoleranse. NB! Emmer anbefales ikke til de med cøliaki og hveteallergi.  
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Emmer Emmer (lat. Triticum turgidumer)  er en urgammel kornsort. Den oppstod som en krysning mellom enkorn og gressarten geitøye. Emmer er forløperen til spelt. Emmer er en svært næringsrik kornart. Dette kornet er rikt på fiber, og har et svakt gluten. Det er, i likhet med enkorn, et hardt korn som trenger forholdsvis lang hevetid, og egner seg derfor svært godt til gamle bakemetoder som kaldheving og surdeig. Emmer har en nøtteaktig aroma, og gir et relativt mørkt brød. Det egner seg godt både til grovt brød, mørdeiger, søt gjærbakst og kaker. Emmer tåles godt av folk flest, og blir ofte brukt av mennesker med fordøyelsesproblemer, hveteintoleranse / glutenintoleranse. NB! Emmer anbefales ikke til de med cøliaki og hveteallergi.