DALA LANDHVETEBRØD (3 store brød) 1 kg siktet Dala Landhvete ½ kg finmalt Dala Landhvete ½ kg grovmalt Dala Landhvete Evt. 2 ss honning ½ pk gjær 3 ts salt 1,6 - 1,7 liter vann NB! Om du ønsker et grovere brød, med høyere næringsinnhold, kan du f.eks. bruke 1 kg finmalt og 1 kg grovmalt mel i oppskriften. Finmalt mel er like næringsrikt som grovmalt mel, melet er bare finere malt. FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i lunkent vann. Velger du å bruke honning, blander du også denne i vannet. Ha væsken i melet.  Eltes, men ikke så fort og så lenge, maks 10 min med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen med plast eller bakeklede. Heves i 1,5 – 2 timer i romtemperatur. (Om du setter deigen til heving på kjøkkenbenken over natten, kan du bruke kaldt vann, og redusere gjærmengden til 1/3 pk.) Elt deigen litt, før du har den over i brødformene. (Til denne oppskriften er det brukt 2-litersformer. Har du mindre brødformer, kan du fordele deigen i 4 former) Brødene heves til nesten dobbel størrelse. Stekes på 190 grader på nederste rille i cirka 1 time. Eventuelt stek litt lengre om du bruker maks vannmengde. Brødene skal ha sprø skorpe. Avkjøles på rist.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
DALA LANDHVETEBRØD (3 store brød) 1 kg siktet Dala Landhvete ½ kg finmalt Dala Landhvete ½ kg grovmalt Dala Landhvete Evt. 2 ss honning ½ pk gjær 3 ts salt 1,6 - 1,7 liter vann NB! Om du ønsker et grovere brød, med høyere næringsinnhold, kan du f.eks. bruke 1 kg finmalt og 1 kg grovmalt mel i oppskriften. Finmalt mel er like næringsrikt som grovmalt mel, melet er bare finere malt. FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i lunkent vann. Velger du å bruke honning, blander du også denne i vannet. Ha væsken i melet.  Eltes, men ikke så fort og så lenge, maks 10 min med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen med plast eller bakeklede. Heves i 1,5 – 2 timer i romtemperatur. (Om du setter deigen til heving på kjøkkenbenken over natten, kan du bruke kaldt vann, og redusere gjærmengden til 1/3 pk.) Elt deigen litt, før du har den over i brødformene. (Til denne oppskriften er det brukt 2- litersformer. Har du mindre brødformer, kan du fordele deigen i 4 former) Brødene heves til nesten dobbel størrelse. Stekes på 190 grader på nederste rille i cirka 1 time. Eventuelt stek litt lengre om du bruker maks vannmengde. Brødene skal ha sprø skorpe. Avkjøles på rist.