Dala Landhvete Dala landhvete kommer opprinnelig fra Dalarna i Sverige, og er en gammel landhvetesort. Dala landhvete har et svakere gluten enn moderne konvensjonell hvete, noe som er fint for fordøyelsen. Dala landhvete egner seg svært godt til baking, men er i likhet med emmer og spelt ømtålig for voldsom elting på grunn av det svake glutenet. Kornet har en god smak, og ligger et sted mellom vanlig hvete og spelt i bakeegenskaper, aroma og gluteninnhold. I hvete finner man blant annet E-vitaminer, A-vitaminer og proteiner. Dala landhvete har høyere tetthet av næringsstoffer enn den moderne foredlede hveten og inneholder f.eks. 10 ganger mer selen enn vanlig hvete. (Selen er et livsviktig sporstoff og kraftig antioksidant)
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Dala Landhvete Dala landhvete kommer opprinnelig fra Dalarna i Sverige, og er en gammel landhvetesort. Dala landhvete har et svakere gluten enn moderne konvensjonell hvete, noe som er fint for fordøyelsen. Dala landhvete egner seg svært godt til baking, men er i likhet med emmer og spelt ømtålig for voldsom elting på grunn av det svake glutenet. Kornet har en god smak, og ligger et sted mellom vanlig hvete og spelt i bakeegenskaper, aroma og gluteninnhold. I hvete finner man blant annet E-vitaminer, A-vitaminer og proteiner. Dala landhvete har høyere tetthet av næringsstoffer enn den moderne foredlede hveten og inneholder f.eks. 10 ganger mer selen enn vanlig hvete. (Selen er et livsviktig sporstoff og kraftig antioksidant)