Chocolate chip cookies  (32 stk.) INGREDIENSER: 200 g smør (Jeg brukte raps-kokossmør) 200 - 300 g rå rørsukker eller kokosblomstsukker - juster sukkermengden etter hvor søte du vil ha de 2 egg 1 ts bakepulver 250 g finmalt emmer, spelt eller dala landhvete 1 plate mørk sjokolade 100 g peanøtter, mandler eller andre nøtter FRAMGANGSMÅTE Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Ha i eggene, ett av gangen. Bland inn melet og bakepulveret. Grovhakk sjokoladen og nøttene, som deretter blandes inn i deigen. Form små kaker med hendene, evt. bruk 2 skjeer. Tips! Deigen er lettere å forme, om du fukter hendene /skjeene med litt vann innimellom. Fordel kakene på 2 stekebrett, som er kledd med bakepapir. Stekes på 200 grader, midterste rille i cirka 10 minutter. Avkjøles på rist. Kjeksene vil bli sprøere når de er helt avkjølt. Om de ikke ble så sprø som ønsket, kan du sette rista med kjeksene inn i ovnen på 100 grader i noen minutter.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Chocolate chip cookies  (32 stk.) INGREDIENSER: 200 g smør (Jeg brukte raps- kokossmør) 200 - 300 g rå rørsukker eller kokosblomstsukker - juster sukkermengden etter hvor søte du vil ha de 2 egg 1 ts bakepulver 250 g finmalt emmer, spelt eller dala landhvete 1 plate mørk sjokolade 100 g peanøtter, mandler eller andre nøtter FRAMGANGSMÅTE Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Ha i eggene, ett av gangen. Bland inn melet og bakepulveret. Grovhakk sjokoladen og nøttene, som deretter blandes inn i deigen. Form små kaker med hendene, evt. bruk 2 skjeer. Tips! Deigen er lettere å forme, om du fukter hendene /skjeene med litt vann innimellom. Fordel kakene på 2 stekebrett, som er kledd med bakepapir. Stekes på 200 grader, midterste rille i cirka 10 minutter. Avkjøles på rist. Kjeksene vil bli sprøere når de er helt avkjølt. Om de ikke ble så sprø som ønsket, kan du sette rista med kjeksene inn i ovnen på 100 grader i noen minutter.