BRUN SAUS (cirka 1,5 liter)  100 gram smør  2,25 dl siktet spelt, emmer eller dala landhvete (evt. finmalt)  1,4 liter vann  3 buljongterninger (jeg brukte grønnsaksbuljong)  1 dl fløte (kremfløte fungerer fint) - Smak til med salt og pepper (¾ ts salt og ¼ ts pepper) - Evt. litt sukkerkulør for å justere brunfargen  Framgangsmåte: Smelt smøret på en stekepanne, bland inn melet, og brun dette litt. Ha blandingen over i en kasserolle, og hell i vannet mens du visper dette sammen. Kokes opp under stadig omrøring. Smak til med krydder og ha i fløten. La sausen småkoke i cirka 10 minutter.   BRUN SAUS uten melk (cirka 1,5 liter)  2,25 dl siktet spelt eller emmer (evt. finmalt)  1,4 liter vann  3 buljongterninger (jeg brukte grønnsaksbuljong) - Smak til med salt og pepper (¾ ts salt og ¼ ts pepper) - Litt sukkerkulør for å få brunfarge  Framgangsmåte: Visp mel og vann sammen, og kok opp under stadig omrøring. Tilsett krydder og la sausen småkoke i cirka 10 minutter.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
BRUN SAUS (cirka 1,5 liter)  100 gram smør  2,25 dl siktet spelt, emmer eller dala landhvete (evt. finmalt)  1,4 liter vann  3 buljongterninger (jeg brukte grønnsaksbuljong)  1 dl fløte (kremfløte fungerer fint) - Smak til med salt og pepper (¾ ts salt og ¼ ts pepper) - Evt. litt sukkerkulør for å justere brunfargen  Framgangsmåte: Smelt smøret på en stekepanne, bland inn melet, og brun dette litt. Ha blandingen over i en kasserolle, og hell i vannet mens du visper dette sammen. Kokes opp under stadig omrøring. Smak til med krydder og ha i fløten. La sausen småkoke i cirka 10 minutter.   BRUN SAUS uten melk (cirka 1,5 liter)  2,25 dl siktet spelt eller emmer (evt. finmalt)  1,4 liter vann  3 buljongterninger (jeg brukte grønnsaksbuljong) - Smak til med salt og pepper (¾ ts salt og ¼ ts pepper) - Litt sukkerkulør for å få brunfarge  Framgangsmåte: Visp mel og vann sammen, og kok opp under stadig omrøring. Tilsett krydder og la sausen småkoke i cirka 10 minutter.