BRUNE PINNER (ca. 50 stk.) INGREDIENSER: 200 g kokosblomstsukker eller rå rørsukker 200 gram smør (jeg brukte rapskokossmør) 2 eggeplommer 1 ss honning ½ ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 g finmalt eller siktet dala landhvete, spelt eller emmer. TOPPING: Litt eggehvite til pensling Cirka 1 dl hakkede mandler 2 ts rå rørsukker FRAMGANGSMÅTE: - Pisk smør og sukker til det blir en luftig masse. - Tilsett eggeplommer og honning. - Bland inn alt det det tørre. - Del deigen i 6 like deler. - Rull ut til 6 pølser, og fordel dem på 2 bakepapirkledde stekebrett. - Pølsene flates ut og pensles med eggehvite. - Cirka mål på de utflatede pølsene: 0,5 cm tykk, 6-7 cm bred og 20-25 cm lang. - Dryss på de hakkede mandlene og litt rårørsukker til pynt. - Stekes på 175 grader i cirka 10-12 minutter. - Skjær stengene på skrå mens de er varme. - Avkjøles og legges på en rist.    
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
BRUNE PINNER (ca. 50 stk.) INGREDIENSER: 200 g kokosblomstsukker eller rå rørsukker 200 gram smør (jeg brukte rapskokossmør) 2 eggeplommer 1 ss honning ½ ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 g finmalt eller siktet dala landhvete, spelt eller emmer. TOPPING: Litt eggehvite til pensling Cirka 1 dl hakkede mandler 2 ts rå rørsukker FRAMGANGSMÅTE: - Pisk smør og sukker til det blir en luftig masse. - Tilsett eggeplommer og honning. - Bland inn alt det det tørre. - Del deigen i 6 like deler. - Rull ut til 6 pølser, og fordel dem på 2 bakepapirkledde stekebrett. - Pølsene flates ut og pensles med eggehvite. - Cirka mål på de utflatede pølsene: 0,5 cm tykk, 6-7 cm bred og 20-25 cm lang. - Dryss på de hakkede mandlene og litt rårørsukker til pynt. - Stekes på 175 grader i cirka 10- 12 minutter. - Skjær stengene på skrå mens de er varme. - Avkjøles og legges på en rist.