BLØTKAKE med vaniljekrem Sukkerbrød: 5 mellomstore egg 130 g rårørsukker, gjerne finkornet 130 g siktet spelt eller dala landhvete 1 ts bakepulver Framgangsmåte: Sett ovnen på 175 grader Pisk eggedosis av egg og sukker Sikt mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren over i en rund smurt kakeform (24 cm) Kle gjerne bunnen med bakepapir. La kaken steke i ca. 30 minutter. Du kan sjekke om den er ferdig stekt, ved å stikke en bakepinne/fyrstikk i midten av kaken. Det skal ikke henge løs deig på pinnen. La kaken avkjøles i formen på rist. Skjær så forsiktig rundt kantene, for å løsne ringen på springformen, og fjern bakepapiret. Kakefyll: 2 pk kremfløte (= 6 dl) 5 dl hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem 200 g bringebær 1 liten boks hermetisert ananas Hjemmelaget vaniljekrem: 4,5 dl helmelk 1 dl siktet spelt eller dala landhvete 1, 5 ts vaniljesukker 3 eggeplommer 150 g rårørsukker Framgangsmåte: Visp mel, melk og vaniljesukker godt sammen i en kasserolle. Gi det et oppkok under stadig omrøring, og la det småkoke i 2-3 minutter. Bland sammen eggeplommer og sukker, og visp det inn i melka, mens du gir det et lite oppkok. Blandingen avkjøles i kaldt vannbad. Du kan vispe litt i den under avkjølingen. Visp fløtekremen stiv og pisk inn den avkjølte vaniljekremen (evt. kjøpte vaniljekremen) Cirka 7 dl av denne kakekremen mikser du sammen med bringebærene, gjerne med en stavmikser. Del kakebunnen i 3 deler, og dynk de to nederste lagene med juice fra ananasboksen. Fordel bringebærblandingen på de to lagene inni kaken, og ha små ananasbiter på toppen av bringebærblandingen. Resten av vaniljekremblandingen smører du utenpå kaken. Pynt: 100 gram grovhakkede valnøtter og det du måtte ønske av bær og frukt.
· · · · · · · · · · · · · · ·
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
BLØTKAKE med vaniljekrem Sukkerbrød: 5 mellomstore egg 130 g rårørsukker, gjerne finkornet 130 g siktet spelt eller dala landhvete 1 ts bakepulver Framgangsmåte: Sett ovnen på 175 grader Pisk eggedosis av egg og sukker Sikt mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren over i en rund smurt kakeform (24 cm) Kle gjerne bunnen med bakepapir. La kaken steke i ca. 30 minutter. Du kan sjekke om den er ferdig stekt, ved å stikke en bakepinne/fyrstikk i midten av kaken. Det skal ikke henge løs deig på pinnen. La kaken avkjøles i formen på rist. Skjær så forsiktig rundt kantene, for å løsne ringen på springformen, og fjern bakepapiret. Kakefyll: 2 pk kremfløte (= 6 dl) 5 dl hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem 200 g bringebær 1 liten boks hermetisert ananas Hjemmelaget vaniljekrem: 4,5 dl helmelk 1 dl siktet spelt eller dala landhvete 1, 5 ts vaniljesukker 3 eggeplommer 150 g rårørsukker Framgangsmåte: Visp mel, melk og vaniljesukker godt sammen i en kasserolle. Gi det et oppkok under stadig omrøring, og la det småkoke i 2-3 minutter. Bland sammen eggeplommer og sukker, og visp det inn i melka, mens du gir det et lite oppkok. Blandingen avkjøles i kaldt vannbad. Du kan vispe litt i den under avkjølingen. Visp fløtekremen stiv og pisk inn den avkjølte vaniljekremen (evt. kjøpte vaniljekremen) Cirka 7 dl av denne kakekremen mikser du sammen med bringebærene, gjerne med en stavmikser. Del kakebunnen i 3 deler, og dynk de to nederste lagene med juice fra ananasboksen. Fordel bringebærblandingen på de to lagene inni kaken, og ha små ananasbiter på toppen av bringebærblandingen. Resten av vaniljekremblandingen smører du utenpå kaken. Pynt: 100 gram grovhakkede valnøtter og det du måtte ønske av bær og frukt.
· · · · · · · · · · · · · · ·