Svedjerug Svedjerug kommer opprinnelig fra Skogfinnene som bosatte seg på Finnskogen. De «svedjet» jorden, dvs brant den, for å fjerne vegetasjon og gi jorden næring. Deretter sådde de rugen i asken. Svedjerugen er toårig, dvs at den kan dyrkes i to sesonger av samme frø. Rug er en næringsrik kornsort som brukes mye i brødvarer f eks i Danmark og Tyskland. Rug kan også brukes i kombinasjon med andre kornsorter, som smakfull ingrediens i salater eller som erstatning for ris til middagsmåltidet.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Svedjerug Svedjerug kommer opprinnelig fra Skogfinnene som bosatte seg på Finnskogen. De «svedjet» jorden, dvs brant den, for å fjerne vegetasjon og gi jorden næring. Deretter sådde de rugen i asken. Svedjerugen er toårig, dvs at den kan dyrkes i to sesonger av samme frø. Rug er en næringsrik kornsort som brukes mye i brødvarer f eks i Danmark og Tyskland. Rug kan også brukes i kombinasjon med andre kornsorter, som smakfull ingrediens i salater eller som erstatning for ris til middagsmåltidet.