LANGTIDSHEVA GROVT LANDHVETEBRØD (3 brød) 1 kg finmalt Dala Landhvete 1 kg grovmalt Dala Landhvete ¼ pk gjær 3 ts salt 1 ss honning 1,6 liter vann FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. (Om du ønsker et lysere brød, kan du fint erstatte noe finmalt eller grovmalt mel med siktet mel, men i finmalt og grovmalt mel er hele kornet malt,  og inneholder derfor mye mer næring enn siktet mel.) Bruker du tørrgjær, blander du det inn i melet. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i kaldt vann. Honningen løses opp i litt lunkent vann (1 dl), og has oppi det kalde vannet, som en del av vannmengden, dvs. 1,5 liter væske totalt. Ha væsken i melet.  Eltes, men ikke så fort og så lenge, maks 10 min med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen med plast. Sett deigen på kjøkkenbenken til heving over natten. (Cirka 8 timer) Elt deigen litt, før du har den over i brødformene. Brødene heves til nesten dobbel størrelse.                    Stekes på 190 - 200 grader på nederste rille i 1 time. Avkjøles på rist. Lykke til!!
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
LANGTIDSHEVA GROVT LANDHVETEBRØD (3 brød) 1 kg finmalt Dala Landhvete 1 kg grovmalt Dala Landhvete ¼ pk gjær 3 ts salt 1 ss honning 1,6 liter vann FRAMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. (Om du ønsker et lysere brød, kan du fint erstatte noe finmalt eller grovmalt mel med siktet mel, men i finmalt og grovmalt mel er hele kornet malt,  og inneholder derfor mye mer næring enn siktet mel.) Bruker du tørrgjær, blander du det inn i melet. Bruker du fersk gjær, blander du gjæra ut i kaldt vann. Honningen løses opp i litt lunkent vann (1 dl), og has oppi det kalde vannet, som en del av vannmengden, dvs. 1,5 liter væske totalt. Ha væsken i melet.  Eltes, men ikke så fort og så lenge, maks 10 min med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen med plast. Sett deigen på kjøkkenbenken til heving over natten. (Cirka 8 timer) Elt deigen litt, før du har den over i brødformene. Brødene heves til nesten dobbel størrelse.                    Stekes på 190 - 200 grader på nederste rille i 1 time. Avkjøles på rist. Lykke til!!