FINE RUNDSTYKKER (Ca. 30 stk.) INGREDIENSER: 1 kg siktet spelt eller dala landhvete 400 gram finmalt spelt eller dala landhvete 2 ts salt 1 liter lunkent vann 1/3 pakke gjær FREMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Løs gjæren opp i det lunkne vannet, og ha væsken i melblandingen. Dekk til bollen med plast, og la heve et par timer. Eltes litt før du former til rundstykker. (Du kan eventuelt bruke kaldt vann, og langtidsheve på kjøkkenbenken over natten) Pensle med egg eller vann. La rundstykkene heve i 45-60 minutter på stekebrettet. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 – 20 minutter. Avkjøles på rist
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
FINE RUNDSTYKKER (Ca. 30 stk.) INGREDIENSER: 1 kg siktet spelt eller dala landhvete 400 gram finmalt spelt eller dala landhvete 2 ts salt 1 liter lunkent vann 1/3 pakke gjær FREMGANGSMÅTE: Bland sammen de tørre ingrediensene. Løs gjæren opp i det lunkne vannet, og ha væsken i melblandingen. Dekk til bollen med plast, og la heve et par timer. Eltes litt før du former til rundstykker. (Du kan eventuelt bruke kaldt vann, og langtidsheve på kjøkkenbenken over natten) Pensle med egg eller vann. La rundstykkene heve i 45-60 minutter på stekebrettet. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 – 20 minutter. Avkjøles på rist