BYGGBURGERE INGREDIENSER: (ca. 28 stk.) 2,5 liter vann med ½ ts salt 250 g helkorn nakenbygg, kokes i det lettsaltede vannet (= 700 g ferdigkokt) 2 løk, finkuttes 200 g valnøtter, males 200 g gulost, raspes 2 fedd hvitløk, presses i hvitløkpresse 1 - 1,5 ts mineralsalt 1 - 2 ts basilikum 4 egg 1 dl finmalt byggmel (evt. dala landhvete, spelt eller emmer) FRAMGANGSMÅTE Kok opp vannet, og ha nakenbygget oppi vannet, sammen med litt salt (1/2 ts). La bygget koke til det er mykt, dvs. cirka 1 time. Sil av kokevannet, og avkjøl bygget noe. I mens maler du valnøttene i foodprosessoren og rasper osten. Kutt løken (evt. i foodprosessoren), og ha løken sammen med nøttene og osten i en bolle. Så maler du nakenbygget i foodprosessoren til det får en litt grøtaktig konsistens. Visp eggene litt sammen med en gaffel, før du blander krydder, egg og de øvrige ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og krydder. Formes til små kaker, som du steker på pannen med middels varme. Tips! Fukt hendene med litt vann innimellom, når du former kakene. Stek gjerne litt løk til, og server på brød med det du måtte ønske av salat, tomat, suragurk, litt majones eller remulade.
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
BYGGBURGERE INGREDIENSER: (ca. 28 stk.) 2,5 liter vann med ½ ts salt 250 g helkorn nakenbygg, kokes i det lettsaltede vannet (= 700 g ferdigkokt) 2 løk, finkuttes 200 g valnøtter, males 200 g gulost, raspes 2 fedd hvitløk, presses i hvitløkpresse 1 - 1,5 ts mineralsalt 1 - 2 ts basilikum 4 egg 1 dl finmalt byggmel (evt. dala landhvete, spelt eller emmer) FRAMGANGSMÅTE Kok opp vannet, og ha nakenbygget oppi vannet, sammen med litt salt (1/2 ts). La bygget koke til det er mykt, dvs. cirka 1 time. Sil av kokevannet, og avkjøl bygget noe. I mens maler du valnøttene i foodprosessoren og rasper osten. Kutt løken (evt. i foodprosessoren), og ha løken sammen med nøttene og osten i en bolle. Så maler du nakenbygget i foodprosessoren til det får en litt grøtaktig konsistens. Visp eggene litt sammen med en gaffel, før du blander krydder, egg og de øvrige ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og krydder. Formes til små kaker, som du steker på pannen med middels varme. Tips! Fukt hendene med litt vann innimellom, når du former kakene. Stek gjerne litt løk til, og server på brød med det du måtte ønske av salat, tomat, suragurk, litt majones eller remulade.