BYGG-KREM (4 porsjoner) 6 dl byggrøt eller 4-6 dl kokt helkorn nakenbygg     (evt. kokte emmerkorn = urkorn-krem) 3 dl kremfløte 1-2 ss rørsukker 1 ts vaniljesukker FRAMGANGSMÅTE Pisk krem av fløten, vaniljesukker og rørsukker. (Smak til med sukker til ønsket søtsmak) Bland til slutt inn byggrøten eller de kokte byggkornene. Hele korn trenger cirka 1 times tid å koke, bruk gjerne litt salt i kokevannet. (1/4 ts salt for 1,5 liter vann og 200 g korn. Evt. overskuddsvann helles bort) NB! Husk at kokt helkorn kan fryses i porsjoner, slik at du kan koke en større mengde og enkelt ta opp den mengden du trenger neste gang. JORDBÆRSAUS (cirka ½ liter) 1 kurv = 500 g ferske eller frosne jordbær (Frosne bær tines) 2 ss rørsukker eller honning 1 dl lunkent vann FRAMGANGSMÅTE: Løs opp honningen eller rørsukkeret i det lunkne vannet. Blandes med jordbærene og mikses med stavmikser til bærene er helt most.   Link til oppskrift på byggrøt finner du her: https://www.norskurkorn.no/BYGGRoT.htm 
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
Skriv ut oppskriften her
Fra fruktbar jord, på naturens premisser
BYGG-KREM (4 porsjoner) 6 dl byggrøt eller 4-6 dl kokt helkorn nakenbygg     (evt. kokte emmerkorn = urkorn- krem) 3 dl kremfløte 1-2 ss rørsukker 1 ts vaniljesukker FRAMGANGSMÅTE Pisk krem av fløten, vaniljesukker og rørsukker. (Smak til med sukker til ønsket søtsmak) Bland til slutt inn byggrøten eller de kokte byggkornene. Hele korn trenger cirka 1 times tid å koke, bruk gjerne litt salt i kokevannet. (1/4 ts salt for 1,5 liter vann og 200 g korn. Evt. overskuddsvann helles bort) NB! Husk at kokt helkorn kan fryses i porsjoner, slik at du kan koke en større mengde og enkelt ta opp den mengden du trenger neste gang. JORDBÆRSAUS (cirka ½ liter) 1 kurv = 500 g ferske eller frosne jordbær (Frosne bær tines) 2 ss rørsukker eller honning 1 dl lunkent vann FRAMGANGSMÅTE: Løs opp honningen eller rørsukkeret i det lunkne vannet. Blandes med jordbærene og mikses med stavmikser til bærene er helt most.   Link til oppskrift på byggrøt finner du her: https://www.norskurkorn.no/ BYGGRoT.htm