250 g finmalt spelt 250 g grovmalt emmer 3 dl små økologiske havregryn 1/2 dl honning 3/4 ts salt 1 ss bakepulver 3 dl lunkent vann 1 dl kokosolje
Framgangsmåte
Bland mel, havregryn, bakepulver og salt sammen.
Rør honningen og kokosoljen ut i det lunkne vannet.
Bland alt sammen til en deig.
Del deigen i 2 deler.
Snu en bakeplate oppned, og smør bunnen med litt rapsolje.
Legg en fuktig klut i underkant av stekebrettet, slik at det ikke sklir så lett når du kjevler ut.
Kjevle deigen tynt ut, og skjær til firkanter, eller stikk ut runde kjeks med et glass.
Prikk kjeksene med en gaffel, og stek i ca. 12-13 minutter på 190 grader. Steketiden avhenger av tykkelsen på kjeksene, og kanskje må du ta ut noen av de tynneste kjeksene litt tidligere.
Ta kjeksene av over på en rist, og stek neste brett med kjeks.
Samle alle kjeksene på rista, og tørk dem videre i ettervarmen (med døra litt på gløtt), slik at de blir sprø.