Norsk Urkorn eies og drives av Petter Simonsen og ekteparene Anne-Lise og Jon Sørensen, Eirin og Kolbjørn Fagerås. Vi mener at fruktbar jord er den viktigste ressursen vi besitter, og grunnlaget for kornproduksjon av topp kvalitet. Vi er opptatt av å dyrke jorden på naturens premisser; i stedet for kunstgjødsel bruker vi husdyrgjødsel og plantemateriale, og i stedet for å sprøyte mot ugress og insekter, jobber vi hele tiden forebyggende.
Økologisk kornproduksjon av topp kvalitet krever kunnskap, fokus og hardt arbeid. Det finnes ingen snarveier. Vi i Norsk Urkorn har et ønske om å bidra til god og næringsrik mat på bordet. Derfor tar vi ikke bare hånd om selve korndyrkingen og salget av melet, men prøvebaker og legger ut
oppskrifter og baketips her på hjemmesiden. Dette er utviklet med tanke på å gi oss som bruker produktene mest mulig næring, samtidig som vi skal kunne glede oss over vellykket og nydelig bakst. Vi er opptatt av bærekraft og kortreist mat, og har stor glede av å dele dette med andre. Vi ønsker å bidra hele veien "fra fruktbar jord, til næringsrikt bord!"
Kornet blir malt på steinkvern og pakket på Hurum Mølle. Råvarene, dvs. kornet, produseres av oss selv på våre egne gårder; Østre Pavestad Gård i Søndre Høland og Østre Øiestad Gård i Trøgstad, og på noen utvalgte gårder i vårt nærområde. Produktene våre kan kjøpes direkte fra oss, gjerne via hjemmesiden eller nettbutikken vår. Det er også mulig å kjøpe våre produkter fra enkelte utvalgte
spesialforretninger.